CANSUYU SENEGALLİ MUHTAÇLARA ULAŞTI

Cansuyu Derneği, Batı Afrika Ülkesi olan Senegal’de yardım organizasyonu gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, mazlum coğrafya Afrika’yı bu Ramazan’da da yalnız bırakmadı. “Kazancımız Allah için verdiğimizdir” sloganı ile her yıl Ramazan ayında onlarca muhtaç ülkeye hayırsever vatandaşların emanetlerini ulaştıran Cansuyu, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Batı Afrika ülkesi Senegal’e giden ekipler, Senegalli muhtaçların umut ışığı oldu.

 

Hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören Cansuyu, Ramazan ayının bereketini Senegal’deki kardeşleri ile paylaştı. Başkent Dakar’a dört saatlik mesafede olan Koki ve Dangane bölgelerinde binlerce muhtaca içerisinde temel gıda maddelerinden oluşan Ramazan kumanyaları dağıtan ekipler, Koki bölgesinde ise yine binlerce Senegalli için iftar sofraları kurdu. 

 

Senegal’de ulaşılması güç yerlere giden Cansuyu ekipleri, Dangane bölgesinde ki on farklı köyde hayırseverlerin bağışları ile yapılan 10 tane temiz içme su kuyularının açılışını gerçekleştirdi. Açılan su kuyuları ile hem bölgedeki temiz su ihtiyacı karşılanıyor hem de bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmiş oluyor.

 

Yapılan yardım faaliyetleri ile açıklama yapan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan: “Cansuyu Derneği olarak hayırseverlerin emanetlerini muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz. Batı Afrika ülkelerinden Senegal’de muhtaçlara ulaştık. Burada binlerce Senegalli kardeşimiz için iftar sofraları kurup, Ramazan kumanyaları dağıttık. Ayrıca Dangane bölgesinin köylerinde 10 tane su kuyusu açtık. İnşallah buradan Gambia ve Sierra Leone’ye geçip orada da faaliyetler gerçekleştireceğiz.” dedi.

15-05-2019