Cansuyu Senegalli muhtaçları unutmadı

Cansuyu Derneği, Senegal’deki muhtaçlara yardım elini uzattı.

Cansuyu Derneği, 2021 Ramazan Organizasyonu kapsamında yardım faaliyetlerine yoğun şekilde devam ediyor. “Kazancımız Allah için verdiğimizdir” sloganı ile her yıl ramazan ayında Türkiye’de ve dünyanın dört bir köşesinde hayırsever vatandaşların emanetlerini sahiplerine ulaştıran dernek, Ramazan ayının bereketini ve coşkusunu kardeşleriyle buluşturmayı sürdürüyor. Kumanya dağıtımlarından iftar sofraları kurulmasına, yetim aylıklarının dağıtımlarından zekât, fitre ve bağışların sahiplerine ulaştırılmasına kadar birçok alanda yardım organizasyonları düzenliyor.

 

‘Binlerce muhtaca Ramazan kumanyaları ulaştırıldı.’

 

Son olarak Batı Afrika Ülkesi Senegal’de yardım organizasyonu düzenleyen Cansuyu, hayırseverlerin emanetlerini sahiplerine ulaştırdı. Senegal’in Sambia Dia bölgesinde zor şartlar altında yaşayan binlerce muhtaca, içerisinde temel yiyecek malzemeleriyle bir ailenin Ramazan boyu gıda ihtiyacını karşılayacak olan kumanyalar dağıtıldı. Kumanya dağıtımlarının ardından iftarlık yiyecekler bin Senegalli muhtaca ulaştırıldı. Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu bölgedeki insanlarla paylaşan Cansuyu, muhtaçların sofrasında aş yüzünde tebessüme vesile oldu.

 

‘Senegal’in kurak bölgelerinde 15 tane temiz su kuyusu açıldı’ 


Kumanya dağıtımlarının ardından bölgedeki en büyük sıkıntıların başında gelen temiz su ihtiyacını karşılamak için de çalışmalar yapan Cansuyu, Senegal’in kurak köylerinde 15 tane temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdi. On binlerce Senegalli mazlumun faydalanacağı su kuyuları ile hem bölgedeki mazlumların temiz su ihtiyacını karşılanacak hem de kirli su kaynaklı bulaşıcı hastalıklarında önüne geçilmiş olacak.  

 

‘3 bin muhtaca kurban etleri dağıtıldı.’

Cansuyu, hayırsever vatandaşlar tarafından vekaletle bağışlanan adak, akika ve şükür kurbanlarını da keserek etlerini de bölgedeki 3 binden fazla muhtaca ulaştırdı. Yapılan yardımlarla mazlum ve muhtaç insanların ihtiyaçları karşılanırken, ümmet içinde gönül köprüleri kuruldu.

 

Gerçekleştirilen yardım organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan Ramazan’ın son günlerinde yardım faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını belirtti. Ceylan: “Dünyanın dört bir yanındaki yardım çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Ramazan’ın son günlerinde Batı Afrika Ülkesi olan Senegal’deyiz. Buradaki kardeşlerimize kumanya ve kurban eti dağıtımlarından su kuyusu açılışlarına kadar geniş çaplı bir yardım organizasyonu düzenledik. Türkiye’den hayırsever vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği hayırları sahiplerine ulaştırdık. İnşallah bölgedeki yardımlarımız devam edecek.” dedi.

 

12-05-2021