CANSUYU SİERRA LEONE’DE MUHTAÇLARA ULAŞTI.

Cansuyu, 2018 Ramazan Organizasyonu kapsamında Sierra Leone’de yardımlarda bulundu.

 

Cansuyu Derneği, 2018 Ramazan Organizasyonu kapsamında Batı Afrika ülkelerinden Sierra Leone’de yardımlarda bulundu.

 

Yakın tarihte yaşanılan kanlı iç savaş sonrası yaraları tamamen sarılmadan Ebola salgınına yakalanan daha sonra 2017 yılında toprak kayması ve sel felaketi yaşayan Sierra Leone halkına yardımlar devam ediyor. Bölgede daha önce Eğitim projeleri, Yetim destek projeleri, yiyecek temini ve temiz su kuyusu projeleri gerçekleştiren Cansuyu; Ramazan ve Kurban aylarında da bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor.

 

Ülkenin Bo, Kono, Makeni ve Kambia bölgelerinde 12 yeni su kuyusu açılışı daha gerçekleştiren Cansuyu ekipleri, yaklaşık 15 bin muhtacın içilebilir ve kullanılabilir temiz suya ulaşmasını sağladı. Cansuyu yine aynı bölgelerde 1000 aileye ramazan kumanyası dağıtıp adak kurbanları kesti. Kesilen kurban etleri ile yaklaşık 15 bin Sierra Leoneli Müslümana iftar programları düzenleyen Cansuyu, Türkiye’den hayırseverlerin emanetlerini mazlum ve muhtaç kardeşlerine ulaştırdılar.   

 

Hem açılan su kuyuları hem Ramazan ayı yardımları sebebiyle mutluluklarını ifade eden Sierra Leoneli mazlumlar, hayırseverlere teşekkürlerini ve dualarını iletirken bölgedeki projelerine devam eden Cansuyu Derneği’ne de memnuniyetlerini ilettiler.

 

Bölge ülkelerdeki faaliyetlerinide hızlandıran Cansuyu, hayırseverlerin yardımlarını en çok ihtiyaç olan bölgelere ulaştırmaya devam ediyor.

28-05-2018