CANSUYU, SİERRA LEONE’YE YARDIM ELİNİ UZATTI

RAMAZAN 2019 KAPSAMINDA AFRİKA’DA BULUNAN CANSUYU EKİPLERİ SİERRA LEONE’DE MUHTAÇLARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ

 

CANSUYU Derneği, iç savaş ve salgınlar sonrası yaralarını bir türlü saramayan Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’ye yardım elini uzattı. Binlerce muhtaca temel gıda malzemelerinden hazırlanan Ramazan kumanyası dağıtan Cansuyu ekipleri, beş köyde açtıkları su kuyuları ile de Sierra Leonelilerin temiz içme suyuna kavuşmalarına da vesile oldu.

 

YÜREKLERİ SERİNLETİYORLAR

 

Senegal ve Gambiya sonrası Sierra Leone’ye gelen Cansuyu ekipleri, ilk olarak temiz içme suyuna ulaşamayan köylerin olduğu Kono bölgesine giderek burada hayırseverlerin bağışları ile beş köyde yapılan temiz su kuyularının açılışını o köylerde yaşayanlar ile birlikte dualar eşliğinde gerçekleştirdi. Açılan kuyular ile Cansuyu, küresel güçlerin çıkarları nedeniyle bir damla temiz içme suyuna hasret kalan Afrikalıların adeta yüreklerini serinletiyor.

 

 

BİNLERCE MUHTACA RAMAZAN KUMANYALARI DAĞITILDI

 

Cansuyu ekiplerinin Sierra Leone’de ki programları su kuyularının açılışı sonrası gıda dağıtımları ve iftar sofralarının kurulması ile devam etti. Freetown ve Kono ve bölgelerinde ayrı ayrı yapılan gıda dağıtımlarında, on binlerce muhtaca temel gıda maddelerinden oluşan Ramazan kumanyaları dağıtıldı. Ramazan kumanyalarının dağıtımının ardından ekipler, Freetown ve Kono bölgelerinde binlerce Sierra Leone’nin iftarlarını açabileceği sofraları kurdu. 

‘Ramazan 2019’ organizasyonları kapsamında bulundukları Afrika’nın batı bölgelerinden Sierra Leone’de binlerce muhtaçlara el uzatarak onlara hayırseverlerin emanetlerini ulaştıran Cansuyu, bölgedeki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

22-05-2019