Cansuyu, Somali Mogadişu'da

Cansuyu ekipleri somalinin başkenti mogadişuda dağıtımlarına devam ediyor. Kuraklığın yanında savaşla da mücadele eden somalide durum neresinden bakarsanız bakın içler acısı bir ha

Cansuyu ekipleri somalinin başkenti mogadişuda dağıtımlarına devam ediyor. Kuraklığın yanında savaşla da mücadele eden somalide durum neresinden bakarsanız bakın içler acısı bir hal alıyor. Ekiplerimiz hükümet tarafından basın mensupları ve yardım kuruluşları için ayrılan otellerinde kalıyor. Yanlarında asker olmadan şehre giremediklerini söyleyen Cansuyu İstanbul dış ilişkiler sorumlusu Şerafettin mollaoğlu, karşılaştıkları tabloyu anlatmakta zorlandıklarını ifade etti. Havaalanından itibaren durumun vehametinin görüldüğünü söyleyen Mollaoğlu, hemen hemen her binada gözlerine çarpan kurşun izlerinin şehirle alakalı bilgiler verdiğini söyledi.

Partner kruluşumuz Somali Müslüman gençlik Derneği yetkilileriyle her gün toplantı yapan ekibimiz, kriz halindeki Mogadişuda en elzem yerleri tespit edip yardımları oralara yönlendirmek için planlamalar yapıyorlar. Güvenlik problemi olmasına rağmen ekiplerimiz dinlenmek bilmeden bölgede çalışmaya devam ediyor.

İlk olarak 2 tane seyyar mutfak oluşturduklarını söyleyen Mollaoğlu, “mülteciler evlerinden yarılırken yanlarına hiçbirşey alamadıkları için derme çatma oluşturdukları çadırlarda yemek yapmaları mümkün değil. O yizden önceliğimiz sıcak yemek dağıtmak. Kumanya dağıtımlarımızda devam ediyor. Fakat kumanya ile birlikte kendi yemeklerini yapabilecekleri düzenekleri oluşturmak içinde çalışmalarımız devam ediyor. Oluşturduğumuz seyyar mutfaklarla günde 2500 kişiye ifatrda sıcak yemek veriyoruz. İftar vakitleri geldiğinde burada çok duygulu anlar yaşıyoruz” dedi.

Açlık nedeniyle ortaya çıkan hastalıklarda çok ciddi problemler oluşturmaktadır. Ekiplerimiz bunun içinde Mogadişu Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorloruyla ortak çalıştıklarını belirten Mollaoğlu, gereken ilaçlarıda temin edip kamplara ulaştırdıklarının altını çizdi.

Ayrıca kamplara koşan ailelerin evlerinden sadece çocuklarını aldıklarını, çocukların üzerlerinde giyecek hiçbirşey olmadığını gözlemlediklerini söyleyen ekibimiz, çocuklar için kıyafet temin etmeye başladıklarını da belirtti.

Ramazan boyunca ve Ramazan sonrasında da çalışmaya devam edeceklerini belirten Mollaoğlu, kendilerine emanet edilen bağışları en iyi şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

02-01-2013