Cansuyu Suriye’de on binlerce çocuğu giydirdi

Cansuyu Derneği Suriye’deki yardımlarına devam ediyor.

Nerede bir gözyaşı nerede bir felaket varsa orada olmayı kendisine şiar edinen Cansuyu Derneği, yıllardır büyük dramın yaşandığı Suriye’deki yaraları sarmaya devam ediyor. 

 

İç savaşın dinmediği, her geçen gün yaşanan dramın daha da büyüdüğü sınır komşumuz Suriye'de acil insani yardım ihtiyacı devam ediyor.  Zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Suriyeliler bir taraftan savaşın acımasız yüzünden kaçarken diğer yandan hayatta kalabilmek için mücadele ediyorlar.

 

Savaşın başladığı ilk andan itibaren Suriyeli kardeşlerine yardım elini uzatan Cansuyu Derneği; yüzlerce çadırdan oluşan barınma, temel gıda malzemeleri, kıyafet ve ısınma malzemeleri gibi birçok alanda yardımlar yaptı. Mağduriyetin devam ettiği Suriye’deki yaraların sarılması için yardımlarını yoğunlaştıran dernek, son olarak 2 tır 2 kamyondan oluşan 4 büyük araçlık giyim malzemesini kıyafet bulmakta zorluk çeken on binlerce Suriyeli çocuk ve mazluma dağıttı. Hayırseverlerin desteği ile dağıtılan kıyafetler Suriyeli mazlumlara umut ışığı oldu.

 

Yapılan yardımlar ve bölgedeki genel durum hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Ankara Temsilcisi Mehmet Savaş: “Suriye’nin Azez bölgesindeyiz. Yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Cansuyu Derneği olarak iç savaşın başladığı ilk günden bu yana kanayan yaraları sarmak için bölgedeki yardımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Cansuyu yardım organizasyonlarımız kapsamında dünyanın birçok noktasında bulundum fakat Suriye’deki gibi bir dramla karşılaşmadım. Şimdi tekrar Suriyeli kardeşlerimiz için yardımlarda bulunuyoruz. 2 tır ve 2 kamyondan oluşan ve içerisinde giyim malzemesi olan 4 araçlık bir konvoyla Suriye’ye geldik. Burada on binlerce çocuk ve mazlum kardeşimiz için kıyafet yardımında bulunduk. Daha öncede İdlib’de giyim mağazası açmıştık ve bölge insanının kıyafet ihtiyacını karşılamıştık. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile yardımlarımız devam edecek. Suriyeli kardeşlerimizin acılarını hafifletebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

 

21-07-2020