Cansuyu: Suriye'deki yarayı sivil toplum kapatamaz

"Suriye’nin durumu çok vahim. Bu yarayı sivil toplum kuruluşları kapatamaz. Uluslararası yardımkuruluşları ve devletlerin el atması gerekiyor" diyen yetkililer, dernek olarak hem T

Türkiye'nin Suriyelilere kucak açarak kamplara yerleştirmesi, "Devlet zaten sahip çıkıyor" algısıyla birleşerek vatandaşların Suriye'ye yönelik yardımları azaltmasına neden oldu.
 
 

ANKARA - CÜNEYT ATEŞ - Anadolu Ajansı

Ölüm ve yaşam arasında tercih yapmak zorunda kalınca Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılara yönelik halkın yaptığı yardımlar azaldı.

AA muhabirinin;  ilk defa bir bölge için bu kadar uzun süren insani yardım operasyonu ile karşı karşıya olan Cansuyu, Deniz Feneri, İnsani Yardım Vakfı ve Kimse Yok Mu derneklerinin yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Suriyeli göçmenlerin durumuna yönelik gündem, gelişen diğer olaylar dolayısıyla arka planda kaldı.  

"Devlet zaten sahip çıkıyor" algısıyla Mısır'daki askeri darbe ve diğer güncel konular dolayısıyla Suriye'deki iç savaşın gündemden düşmesi, bağışların azalmasında çok etkili oldu. Suriye'de insanı kriz her geçen büyürken, yardım kuruluşları had safhaya ulaşan gıda ihtiyacını karşılamak için vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunuyor. 

Cansuyu

"Suriye’nin durumu çok vahim. Bu yarayı sivil toplum kuruluşları kapatamaz. Uluslararası yardım kuruluşları ve devletlerin el atması gerekiyor" diyen yetkililer, dernek olarak hem Türkiye sınırındaki dağlarda ve şehirlerde yaşayan Suriyelilere hem de Lübnan’da çok kötü şartlarda yaşayan Suriyeli mültecilere yardımcı olduklarını bildirdi. 

29-07-2013