Cansuyu Suriyeyelileri unutmadı

Cansuyu Suriyeli vatandaşlar için 8 tır dolusu gıda ve giyecek malzeme gönderdi.

 

Nerede gerçek bir muhtaç varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu son olarak Suriyeliler için umut ışığı oldu. Suriye’nin birçok bölgesinde yoğun bir şekilde devam eden çatışmalar katliamlardan dolayı evlerini terk eden halka Cansuyu, 8 tır dolusu gıda ve giyecek malzeme gönderdi. 

 

Suriyeliler için daha önce sürekli yardımlarda bulunan Cansuyu, pazartesi günü düzenlediği törenle birlikte yola çıkan yardım tırları, Suriyeli muhtaçlara ulaştırılacak. Cansuyu Suriye Yardım Organizasyonu kapsamında, un, su ve giyecekten oluşan temel yardımlar Suriye’nin Azez, Afrin, Cindere, İdlib, Türkmen Dağı bölgelerine gönderildi.

 

Yaşanan olaylar ve yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Hatay Temsilcisi Abdülhadi Bük, vatandaşların desteği ile düzenlenen kampanya kapsamında toplanan yardımları Suriyelilere ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.  Bük: “Şu anda İdlib’ten imdat çığlıklarını duyup insani yardım yapmamak elimizde değil. Cansuyu Derneğimizin duyarlı bir şekilde tüm dünyaya yardımlarını ulaştırması ile beraber Suriye’de de aynı duyarlılığı göstererek Suriyelilere Can suyu olma gayretindedir. Suriye’de Han Şehun bölgesinden kaçıp İdlib bölgesinde ağaçlar altında yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli kardeşlerimiz için en fazla ihtiyaç duyulan gıda yardımı ile giysi yardımı yapmak üzere 8 tırdan oluşan bir konvoy ile yardımımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

 

Bölgedeki yardımların devam edeceğini söyleyen Bük: “Bu yardımlarımız ne ilk ne de son olacak. Şu anda yardımlarımız İdlib bölgesinde ve Türkmen Dağı bölgesinde devam ediyor. İnşallah ilerleyen günlerde de yardımlarımız birçok bölgede devam edecek. Suriye de bir dram yaşanıyor. Hiç kimsenin buna sessiz kalmaması lazım. Herkesin imkânı ne ise onu yapmaya gayret etmelidir.” dedi.

24-09-2019