Cansuyu tamamen bağımsız bir kuruluştur

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilciler toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı. Derneğin il temsilcilerinin yanı sıra genel merkez görevlileri ve aktif gönüllülerin katı

Temsilciler toplantısı Afyon’da yapıldı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilciler toplantısı Afyonkarahisar’da yapıldı. Derneğin il temsilcilerinin yanı sıra genel merkez görevlileri ve aktif gönüllülerin katıldığı ve iki gün süren toplantılarda Ramazan çalışmalarının değerlendirilmeleri de yapıldı.

DAHA FAZLA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ

Açılışta konuşan Cansuyu Derneği’nin Genel Başkanı Mustafa Köylü, ilk beş yılda Türkiye’nin, sonraki beş yılda da dünya üzerinde genel bilinirlik ve güven oranlarına erişmeyi hedef aldıklarını ifade ederek; “hamdolsun plan ve programlarımıza uygun hareke ediyoruz. Sadece tarım arazileri çalışmalarında çalıştığımız ülkelerdeki durumlardan dolayı biraz geri kalmış olduk. Kendimize yeni hedefler belirliyoruz. Hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. İkinci 10 yılımızda yeni hedeflere ulaşma gayretindeyiz. Bu gaye için mücadele eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Daha fazla çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

TAMAMEN BAĞIMSIZ BİR YARDIM KURULUŞUYUZ

Köylü, Cansuyu’nun yaptığı çalışmalar esnasında gerek Türkiye Devleti ve gerekse başka herhangi bir devlet ya da uluslararası kuruluştan herhangi bir destek almadığını söyleyerek; “Çalışmalarımız tamamen bağımsız şartlarda olmuştur. Kimseye minnet borcumuz da dolayısı ile yoktur. Bugüne kadar sansasyonel herhangi bir faaliyetin içerisine sokmadık” dedi. Cansuyu’nun Ramazan ayında Gazze’de yaptığı çalışmaları anlatan Köylü savaş esnasında yardım dağıtımlarına ara vermediklerini ifade ederek; “Bizim rutin Ramazan çalışmamız vardı. Savaş nedeniyle günaşırı yardımlar göndermeye başladık. Gazze’de bombardıman devam ederken biz yardım çalışmalarına devam ediyorduk. Allah Gazzeli kardeşlerimize yardım etsin. Onlar sadece Batılı devlet ve kurumlar tarafından değil Müslümanlar tarafından da destek vermediler. İslam dünyasının devletleri, yöneticileri, kurum ve kuruluşları Gazze’ye destek vermediler” diye konuştu.

İL TEMSİLCİLİKLERİ RAPORLARINI VERDİ

Konuşmaların ardından Adana Temsilcisi Abdurrahman Alcan, Samsun Temsilcisi Asiye Tekin, Denizli Temsilcisi Ali Tatar, Elazığ Temsilcisi  Mustafa Kodat, Eskişehir Temsilcisi Halid Öz, Gaziantep Temsilcisi  Mehmet Karalar, Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük, Aydın Temsilcisi Ali Söğüt, Konya Temsilcisi Ahmet Gönç, Tekirdağ Temsilcisi Bilal Irmak, Isparta Temsilcisi Rafet Yüksel, Malatya Temsilcisi Ramazan Özarslan, Düzce Temsilcisi Ahmet Biriktir, Antalya Temsilcisi Selahattin Bıçakçı, Kocaeli Temsilcisi Turhan Özkalas, Balıkesir Temsilcisi Bilal Güngören, Afyon Temsilcisi Mehmet Demir, İstanbul Temsilcisi Lütfi Kibiroğlu, Kahramanmaraş Temsilcisi Selim Bey ve Ordu Temsilcisi Üzeyir Bey  ve İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz da Ramazan raporlarını sunarken Kurban Bayramı için de görüş ve önerilerini dile getirdiler. 

27-08-2014