Cansuyu Türkiye’de Sebil geleneğini canlandıracak

Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde su kuyuları açan Cansuyu Derneği, Türkiye’de de sebiller yaptırıyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisine uygun olarak mermerden yap

Su gibi aziz olun

Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde su kuyuları açan Cansuyu Derneği, Türkiye’de de sebiller yaptırıyor. Selçuklu ve Osmanlı mimarisine uygun olarak mermerden yaptırılan Sebiller su medeniyetinin nadide örneklerinden biri olacak. Yaz – Kış faaliyet gösterecek olan Sebiller, eski bir geleneği de canlandıracak.

SU MEDENİYETİNİN TEMSİLCİLERİYİZ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde su kuyuları açmaya devam ederken Türkiye’de de vakıf medeniyeti geleneklerimize uygun olarak Sebiller yaptırıyor. Dünya genelinde binlerce su kuyusu açan dernek, Van’dan sonra İzmir’in Bornova İlçesinde de yeni Sebiller yaptırdı. Ayakkabıcılar Sitesinde yaptırılan Sebil hakkında bilgi veren derneğin İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz; “Bizin geleneğimizde yapılan hayırların başında su hayratı vardır. Bizler de atalarımızın yolundan giderek geleneklerimizi devam ettiriyor ve kalıcı hayırlar yaptırmak istiyoruz. Sebil’in yapıldığı bu mekan bir kesişme noktasıdır ve cami, okul gibi merkezi binalara da yakındır. Her gün binlerce insanın bu Sebil’den faydalanacağını ümit ediyoruz” dedi.

SEBİLLER ARITMALI, SOĞUTMALI VE AYDINLATMALI

Van’da 3 adet yeni Sebil’in açılışını yapan İstanbul İl Temsilci Yardımcısı Veysel Bahtiyaroğlu da hayırseverlerin destekleri ile yurdun farklı bölgelerinde yeni Sebiller yaptıracaklarını ifade etti. Sebillerde arıtma ve soğutma sistemlerinin bulunduğunu söyleyen Bahtiyaroğlu; “Ayrıca hava karardığında otomatik olarak aydınlatma sistemi devreye girmektedir. İnşallah bu yapmış olduğumuz sebilleri Türkiye’nin birçok şehrinin merkezlerine yaparak insanların sıcak yaz günlerinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.   

Cansuyu Türkiye’de Sebil geleneğini canlandıracak

21-04-2014