Cansuyu Uganda’da da gıda ve fidan dağıtıyor

KAMPALA- Dünyanın neresinde açlık, yoksulluk, kıtlık, savaş ve felaket varsa insanların yardımına koşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Uganda’da yoksullara gıda paketi d

KAMPALA- Dünyanın neresinde açlık, yoksulluk, kıtlık, savaş ve felaket varsa insanların yardımına koşan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Uganda’da yoksullara gıda paketi dağıtmaya başladı. Gıda paketi verdiği her aileye bir de meyve ağacı fidanı veren Cansuyu görevlileri, cami ve yetimhanelerin bahçelerine de fidan dikiyor.

Ramazan programı çerçevesinde Afrika için toplanan yardımları çeşitli ülkelerde dağıtmaya devam eden Cansuyu, Uganda’da da yaptığı yardımlara bir yenisini daha ekledi. Entebbe ve Kampala çevresindeki Bwaise Bilal, Bwaise Jama Migue ve Kawempe Mbugo mahallelerinde barınmakta olan yoksullar ile Wobulenzi köyünde 750 gıda paketi dağıtan Cansuyu görevlileri, gıda paketi verdiği her aileye bir de meyve fidanı dağıttı. Özellikle yardımları dağıttığı cami çevreleri ile bölgede bulunan yetimhanelerin bahçelerine de çeşitli meyve fidanları diken Cansuyu Görevlileri Ramazan Kaya, Hüseyin Recep Akekmek ile Muhammed Ensar Akarçeşme, bundan sonraki gıda dağıtımlarını ise kuraklık çeken bölgelerde yapacak. Bu dağıtımlarda; mango, avakado, caka, kabaka, teminalio ve gava meyvelerinin fidanları da dağıtılacak.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel olarak her yıl yoksul ülkelerde uyguladığı iftar programını Uganda’da da başlatan derneğin görevlileri, Kabasanda jasabasinda köyünde 300 aileye çeşitli tropikal meyveler, içme suyu, meyve suyu, pirinç pilavı ve pişmiş etten oluşan iftar kumanyasI dagitti. Köyün camisinde toplanan 200 yoksula aynı menü ile iftar yaptıran Cansuyu, daha sonra bu yoksullarla akşam namazı kıldı.

Türkiye’den gönderilen akika ve adak kurbanlarının bir kısmını Uganda’da kesen Cansuyu heyeti, kurban etlerini muhtaç yoksullar ile yetimhanelerde barınmakta olan yetim çocuklara ulaştırdı. Boza-Migi yetimhanesi ile Kreka Özürlü Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi’nde ki çocukları da ziyaret eden Cansuyu görevlileri, buraya yardımları sürekli hale getirme çalışmalarını başlattı. Geri kalan kurbanlar ise kesildikten sonra Cansuyu heyeti tarafından Uganda’nın Kenya sınırında kuraklık nedeniyle açlık çekmekte olan ailelere dağıtacak. Bu ailelere aynı zamanda gıda paketi dağıtımları da devam edecek.

02-01-2013