Cansuyu Ülke Temsilcileri Ankara'da toplandı

Son yıllarda, başta bayramlar olmak üzeri, olağanüstü felaket zamanlarında Anadolu’dan bütün dünyaya dağılan “iyilik elçileri topluluğu” Başkentte buluştu.

Son yıllarda, başta bayramlar olmak üzeri, olağanüstü felaket zamanlarında Anadolu’dan bütün dünyaya dağılan “iyilik elçileri topluluğu” Başkentte buluştu. Geçtiğimiz Kurban Bayramında 24 ülke ve 45 bölgede 30 bin kurban kesen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri Başkent Ankara’da Değerlendirme Toplantısı için İlci Otel’de buluştu.

Son yıllarda Anadoludan, iki önemli bayramda bütün dünyaya bir “iyilik elçileri topluluğu” yayılıyor. Afrika’nın batısından, doğusuna, Brezilya’dan, Filipinler Moro’ya, Rusya, Kırım ve ve Kafkaslar’dan Yemen’e, son yıllarda bütün vicdanları kanatan Somali’deki açlıktan, Myanmar zulmünden kaçan Müslümanların sığındığı Arakan kamplarına kadar, insanların dertlerine derman, ruhlarına can suyu olan yardım gönüllüleri Başkent Ankara’da buluştu.

Geçtiğimiz Kurban Bayramında 24 ülke ve 45 bölgede 30 bin kurban kesen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekipleri Başkent Ankara’da Değerlendirme Toplantısı için İlci Otel’de buluştu.

‘Düşeni kaldırmak ve ağlayanı güldürme” yardımseverlik hasletinin genlerine işlediği Anadolu insanının kurban bağışlarını dünyanın kırk beş bölgesine götüren yüzün  üzerinde Cansuyu Gönüllüsü, hazırladıkları raporlarını gün boyu süren toplantıda Cansuyu uzmanlarının değerlendirmesine sundu.

ÜLKE SUNUMLARI İLE DÜNYANIN FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Gün boyu devam eden toplantıda Ülke sunumları ile dünya mazlum ve müslümanlarının fotoğrafı çekildi. Arakan, Somali, Kenya, Etiyopya, Benin, Togo, Lübnan, Afganistan, Moro, Pakistan, Nijer, Burkina Faso, Mali, Kamerun-Çad, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye sunumlarının yapıldığı toplantıda, ekiplerin çalışmaları, karşılaştıkları sorunlar ve gelecek yıl yapılacak yardımların çerçevesi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

KÖYLÜ: “GÜCÜMÜZ, PROPAGANDAMIZIN ÖNÜNDE”

Toplantının açılışında konuşan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Gücümüz, propagandamızın önünde olsun istiyoruz. Büyük, iddialı sözler sarf etmek yerine, dünyanın her bölgesinde yaptığı çalışmaların daha güçlü olduğu bir dernek olmak istiyoruz. Böyle de olduk” diyerek Cansuyu Derneği’nin şu anda belli bir yere oturduğunu ve ülkenin her kesiminden bağışlar aldığını söyledi. Toplumun belli bir kesimi yerine, ülkenin 81 ilinden ve şu ana kadar ajandalarında olmayan yeni isimlerden, farklı çevrelerden bağışlar almalarının önemine vurgu yapan Mustafa Köylü, “Her geçen gün derneğimizin gücü ve kalitesi artıyor” diye konuştu. Şu ana kadar İki yüzbin kurban kestiklerini kaydenen Köylü, “Biz vicdanen müsterihiz. Dünyada aç açık insan kalmasın. Kardeşlik hukuku işlesin istiyoruz. İnsan onuruna yakışır bir hayat için çalışıyoruz” dedi. Köylü, Gazze’de yükselen Yetim Merkezi’nin 15 Aralık’ta açılacağını bildirdi.

02-01-2013