Uluslararası İnsani Eylem Konferansı için Doha'dayız

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Türk insani yardım kurumları yetkilileriyle bir araya geldi.

“Doğu ve Batı arasında Uluslararası İnsani Eylem Konferansı” Katar’ın Başkenti Doha’da yapıldı. Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Türk insani yardım kurumları yetkilileriyle bir araya geldi.

 

Konferansa; Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye Diyanet Vakfı, (İHH) İnsani Yardım Vakfı, (İDSB) İslam Dünyası STK’ları Birliği, İlim Yayma Cemiyeti ve İnsan Vakfı yetkilileri de katıldı. Konuşmacılar; insani yardım çalışmalarında Türkiye’nin Rolü, Türkiye-Körfez ülkeleri arasındaki ilişki ve bu ilişkinin insani çalışmalara yansıması konularını ele aldı.

 

Hayır Derneği Genel Müdürü Ali es-Suveydi yaptığı konuşmada; “Sorunların iç içe geçtiği ve olayların karmaşık hale geldiği bu dünyada insani yardım faaliyetleri zorlukla yürütülüyor.” dedi. Hayır kurumlarının dünyada yaşanan sıkıntılardan etkilendiğinin altını çizen Suveydi, “ Yoksul insanlara yardım faaliyetlerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak amacıyla farklı insani kuruluşlar arasında ortaklık sağlanmalı” çağrısında bulundu.   

 

Konferans sonrası Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Doha Büyükelçiliğine yeni atanan Fikret Özer’i, makamında ziyaret etti. Köylü, Cansuyu Derneğinin faaliyetleri hakkında Fikret Özer’e bilgiler verdi.

17-04-2017