Cansuyu Van-Ercişte

Depremin ilk gününden itibaren bölgede olan cansuyu ekipleri, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yoğun çaba sarfediyor.

Depremin ilk gününden itibaren bölgede olan cansuyu ekipleri, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yoğun çaba sarfediyor.

Yardımların gerçekten muhtaçlara ulaşabilmesi kendi koordinasyon merkezini oluşturan Cansuyu, kiraladığı bir depoya gelen malzemelerini indirip ihtiyaca göre dağıtım yapıyor. Malzemeleri bizzat ihtiyaç sahibinin ayağına götüren Cansuyu bölge halkı tarafından da bu hareketinin karşılığında bağırlara basılıyor.

Merkezdeki Afet Koordinasyon Merkezindeki yoğunluktan dolayı kapısı çalınmamış köylere ilk yardım kuruluşu olarak ulaşan Cansuyu büyük takdir topladı. Kışın sert yüzünü gösterdiği bu günlerde kışlık giyecek, battaniye, mont ve bot dağıtan Cansuyu tespit ettiği ihtiyaçlara da duyarsız kalmadı.

Hayvancılıkla uğraşan köylerde hayvanlar barınakları yıkıldığı için telef olmak üzere. Brandalarla korunak yapmaya çalışan köylü fiyatların artmasından dolayı kendi imkânıyla alamamaktadır. Cansuyu bu köylerdeki branda ihtiyacını da çözdü. Brandalarına kavuşan köylü Cansuyu’na dualar etti.

Bugün de 6500 adet battaniye dağıtacak olan Cansuyu, deprem bölgesinde yaralar sarılana kadar yardımlarına devam edecek

02-01-2013