Cansuyu Yaraları Sarıyor

Cansuyu, Isparta'da yangınlardan etkilenen vatandaşların yardımına koştu

Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınları ile mücadele ediyor. Orman Genel Müdürlüğü Türkiye'nin farklı illerinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134'ünün kontrol altına alındığını, 5 ilde devam eden 10 yangın için mücadelelerin sürdüğünü duyurdu.   

 
                                                                                                                              
Nerede bir acı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu, yurdun dört bir köşesindeki çalışmalarını sürdürüyor.
Yangınların başladığı ilk günden itibaren tüm yangın bölgelerinde çalışmalarını sürdüren Cansuyu ekipleri,  son olarak Isparta'nın Sütçüler İlçesinin Çandır ve Yazılı Kanyon bölgelerinde meydana gelen yangın sonrası bölge halkının yardımına koştu. Yangın başlar başlamaz ekiplerini bölgeye gönderen Cansuyu, 3 farklı bölgede meydana gelen yangının ardından yangın söndürme, ailelerin güvenli bölgeye geçişi konusunda vatandaşın yardımına koştu. Yangınlardan etkilenen vatandaşa acil insani yardım kapsamında su ve ayran dağıtan Cansuyu ekipleri, Ispartalı yangınzedelerin yaralarını sardı.  



Yapılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Isparta Temsilcisi Rafet Yüksel yangınların başladığı ilk andan itibaren Cansuyu'nun vatandaşın yardımına koştuğunu söyledi. Yüksel: " Cansuyu Derneği olarak Isparta'nın Çandır ve Yazılı Kanyon bölgelerinde meydana gelen yangınların söndürülmesi için ekiplerimizle gece 3'e kadar çalışmalarını sürdürdü. Bölgedeki vatandaşlarımızın üzerlerindeki şoku atmaları için binlerce su ve ayran dağıtımı sağlayarak vatandaşlarımıza destek olduk. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. İnşallah bir daha böyle felaketlerle karşılaşmayız." dedi.

05-08-2021