Cansuyu, Yermük'te binlerce insana yardım dağıttı

Suriye’deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk açlıkla boğuşurken Cansuyu Derneği kamptakilerin yardımına koştu. Uzun süredir kuşatma altındaki kampa giren Cansuyu Derneği

 

Suriye’deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk açlıkla boğuşurken Cansuyu Derneği kamptakilerin yardımına koştu. Uzun süredir kuşatma altındaki kampa giren Cansuyu Derneği, yaklaşık 2500 kişiye acil gıda paketleri dağıttı. Türkiyeli hayırseverlerin gönderdiği yardımları Yermük’te yaşayan mültecilere ulaştıran Cansuyu, Suriye içinde çeşitli bölgelerde yardım çalışmalarına devam ediyor.

 

Cansuyu Derneği’nin Dış İlişkiler Sorumlularından Şerafettin Mollaoğlu, yaptığı açıklamada; “Cansuyu olarak her zamanki gibi mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam ediyoruz. Yermük’te açlıkla mücadele eden kardeşlerimize hayırsever Anadolu halkının selamını ve yardımlarını ulaştırdık. Bu kanlı savaşın bir an önce sona ermesini istiyoruz” dedi.

 

Birleşmiş Milletler de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yaklaşık 20 bin Filistinlinin kaldığı Yermuk Kampı'ndaki insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı uyarısında bulunmuştu. Gıda sıkıntısı nedeniyle kadınların doğum sırasında öldüğünü söyleyen BM Sözcüsü Chris Gunness “Kamptakiler bayat sebzeler, hayvan yemi ve suyla karıştırılan baharat gibi şeylerle hayatta kalmaya çalışıyor” şeklinde bir açıklama yapmıştı.    Mart 2011’de başlayan ayaklanmadan önce kampta 160 bin Filistinli kalıyordu. Bugün yaklaşık 20 bin kişinin kaldığı kamp bir yıldan uzun süredir muhaliflerin kontrolünde, aylardır da rejim güçlerinin ablukası altında.

13-05-2016