Cansuyundan Afet Bölgesine Yardım

Cansuyu Derneği sel felaketinin yaşandığı Karadeniz bölgesindeki yardımlarını yoğunlaştırdı.

Geçtiğimiz haftalarda ülkenin dört bir yanında başlayan yangınlardan sonra şimdi de Karadeniz Bölgesinde yoğun yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi ile Türkiye zor bir süreçten geçiyor. 5 gündür devam eden yağışların ardından Karadeniz bölgesinin birçok ilçesinde afetle mücadele devam ediyor.

 

Kurulduğu günden bu yana nerede bir acı, bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren afet bölgesine yardımlarını ulaştırdı. Arama kurtarma çalışmaları ve selden etkilenen afetzedelere acil insani yardımlar noktasında çalışmalarını yoğunlaştıran Cansuyu ekipleri, vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bartın, Sinop ve Kastamonu’daki sel mağdurlarına acil insani yardımlar yapıldı.

Cansuyu Derneği Acil Yardım Kurulu afetin en çok etkilediği bölgelerdeki ihtiyaçları tespit edip mağdur vatandaşlara yardımlarını ulaştı. Bartın’a geniş kapsamlı hijyen malzemesi, Sinop’un Ayancık bölgesine 1 tır su ve Kastamonu’nun Bozkurt, Azdavay bölgelerine sıcak yemek ile 1 tır su gönderen Cansuyu, afet bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Afet nedeniyle birçok bölgede yol, köprü ve evlerde çökmeler meydana gelirken arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Selden etkilenen tüm illerde yardım çalışmaları devam ediyor.

Cansuyu, selin etkilediği tüm illerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karadeniz bölgesinden sonra Doğu Anadolu Bölgesinde de meydana gelen sel felaketi sonrası ekiplerini araziye gönderen dernek, yardıma ihtiyacı olan tüm bölgelerdeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Selin şiddeti ile birçok ilde evler, araçlar, iş yerleri büyük zarar gördü, bazı vatandaşların halen araması devam ederken yardım çalışmaları devam ediyor.

 

 

Özkanlı: Afet bölgesindeki yardımlarımızı yoğunlaştırdık.

Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Acil Yardım Kurulu Başkanı Murtaza Özkanlı afet bölgesindeki son durumu değerlendirdi. Özkanlı: “Ülkemiz bir süredir zor bir süreçten geçiyor. Orman yangınları sonrası sel felaketi ile acımız daha da derinleşti.  Karadeniz bölgesinde yoğun yağışlar sonrası meydana gelen seller maalesef Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde de meydana geldi. Sel felaketinin meydana geldiği ilk andan itibaren Cansuyu Acil Yardım Kurulumuzu toplayarak bölgelere yardımlarımızı ulaştırdık. Tüm illerimizle irtibar halindeyiz ve yardımlarımızı yoğunlaştırdık. Afet bölgelerindeki yardımlarımız sürecek” dedi.

16-08-2021