Cansuyu’ndan Afrika’ya yeni cami

Cansuyu Derneği dünyanın dört bir tarafında yardım faaliyetlerine devam ederken manevi yardımları da ihmal etmiyor. Hayırseverlerin bağışlarını gayesine uygun olarak yerine getiriy

Cansuyu Derneği dünyanın dört bir tarafında yardım faaliyetlerine devam ederken manevi yardımları da ihmal etmiyor. Hayırseverlerin bağışlarını gayesine uygun olarak yerine getiriyor.

N’Djamina bölgesinde, Chad, Kamerun ve Nijerya'yı birbirine bağlayan uluslararası karayolunun yanına yeni bir caminin temellerini atan Cansuyu Derneği Osmanlı Mimarisi ile yeni bir cami yaptıracak.

% 90’ı Müslüman olan bölgede yapılacak külliye bölgenin tek külliyesi olma özelliğinin yanı sıra, içinde barındırdığı eğitim sınıfları, dinlenme alanları gibi sosyal tesisleriyle de ayrı bir özellik taşıyor.

12 metre uzunluğunda minareye sahip olan camiden yükselen ezan sesi bölgenin her köşesinden rahatça duyulabilecek.

Bölgede misyonerlik faaliyetleri var

Misyonerlik faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgede yapılacak olan camii Müslümanlar açısından ayrıca bir önem arz ediyor. Bölge halkının İslami değerlerini muhafazası açısından yapılacak olan cami ayrıca bir önem arz ediyor. Osmanlı mimarisinin hâkim olduğu caminin bölgeye katacağı İslami hava Müslümanları şimdiden heyecanlandırmış durumda.

02-01-2013