Cansuyu’ndan Bangsamoro’ya Yardım

Cansuyu Derneği, 2022 Ramazan Organizasyonlarında Bangsamoro’daki muhtaçlara ulaştı

Cansuyu Derneği, Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu muhtaç durumda olan insanlarla paylaşmak için yardım çalışmalarını sürdürüyor.

 

“Kazancımız, Allah için verdiğimizdir.” sloganıyla yurt içinde ve dünyanın mazlum coğrafyalarında Ramazan organizasyonları düzenleyen dernek, son olarak Filipinler'in güneyinde bulunan Bangsamoro’ya yardımlarını ulaştırdı.

 

2017’de başlayan çatışmalardan bu yana Moro’daki savaş mağdurlarının yanında olan Cansuyu, bu kez 2022 Ramazan yardımları kapsamında bağışçılarının emanetlerini ulaştırdı. İçerisinde bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanan Ramazan kumanya paketleri üç ayrı barınma merkezinde toplam 500 aileye ulaştırıldı. Kumanya dağıtımlarının ardından, hafızlık eğitimi alan yetim öğrencilerle bir araya gelen Cansuyu ekipleri, yetimlere hediye paketleri dağıttılar.

 

Ramazan projeleri yanında yetimhane, okul, sağlık merkezi gibi kalıcı eserler konusunda da görüşmeler gerçekleştiren Cansuyu ekipleri bu alandaki projelerle ilgili anlaşmaları da imzalayarak, özerklik sürecindeki Bangsamoro’nun yeniden hayata dönmesini sağlayacak çalışmalar için önemli bir aşama kaydetti.

 

Bölgede yaşanan süreç ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında açıklamalarda bulanan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Bilal Değirmenci çatışmaların başladığı ilk andan itibaren bölgeye yardımlarını ulaştırdıklarını belirtti. Değirmenci: “2017’de Bangsamoro Müslüman toplumunun önemli şehirlerinden Marawi'de, terör gruplarının şehrin yönetimini silahla ele geçirmesi sonrası Filipinler ordusu ile aylarca süren çatışmalarda şehir harabeye dönmüş, 1 milyona yakın insan çevre bölgelerde sığınmacı konumuna düşmüştü. Bizlerde Cansuyu olarak çatışmaların başladığı ilk andan itibaren bölgedeki halkın yaralarını sarmaya gayret ettik bundan sonrada yardımlarımız ulaştırmaya devam edeceğiz.” dedi.

06.04.2022