Cansuyu’ndan Etiyopya’ya yeni proje

Cansuyu, Etiyopya’da yeni projeleri hayata geçirmek için harekete geçti. Buradaki partner kuruluşla prensip anlaşması imzalayan Cansuyu, sürekli yardım göndermek yerine bölgedeki b

Cansuyu, Etiyopya’da yeni projeleri hayata geçirmek için harekete geçti. Buradaki partner kuruluşla prensip anlaşması imzalayan Cansuyu, sürekli yardım göndermek yerine bölgedeki boş tarım alanlarının değerlendirilmesi için katkı sağlayacak.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin, Etiyopya  Somalisi denilen  Ogaden bölgesindeki 3 partner kuruluşundan biri olan Ogaden Welfare and Development Agency (OWDA) Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Hersi ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdülreşit Muhtar Adem  Ankara’daki temaslarına,  Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü’yü makamında ziyaret ederek başladı.
Yapılan görüşme sonunda Etiyopya Somali’sinde tarım projeleri geliştirmek üzere prensip kararı alındı. Alınan kararların hayata geçirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Boş tarım alanları değerlendirilmesi sonucunda, bölgeye sürekli yardım göndermek yerine bölge insanının sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunulacak.
 OWDA’nın Ankara’da 4 gün süren temaslarında rehberlik hizmeti de,  Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından verildi.

02-01-2013