CANSUYU'NDAN KAMERUNA YARDIM

Cansuyu, kameruna ulaşarak Türkiye'den bağışlanan yardımları muhtaçlara ulaştırdı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2017 yılı Ramazan çalışmalarını yurtdışında sürdürmeye devam ediyor. Türkiye, Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Afrika'daki mazlum coğrafyalara ulaşan dernek, susuz yüreklere cansuyu oluyor.

 

Ramazan ayının manevi iklimiyle birlikte yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve insani değerler de en üst seviyeye çıkıyor. Bu iklimde Cansuyu, mazlum coğrafyalara ulaşarak Türkiye'den bağışlanan yardımları ihtiyaç sahiplerinin ayağına götürüyor.

 

Bu çalışmalar kapsamında Kamerun'a ulaşan Cansuyu ekibi, Ramazan kumanyaları, canlı hayvan dağıtımı ve kurban kesimleri yaparak, Kamerun'un kuzeyinde bulunan Kousseri bölgesinde yardım faaliyetlerini yoğunlaştırıyor.

 

Cansuyu Kamerun Koordinatörü Murat SALİ çalışmaların yoğun bir şekilde ve usulüne uygun olarak yapıldığını, erzak paketlerinin ihtiyaç durumuna göre şehrin değişik kırsal bölgelerinde ve okullarda dağıtıldığını belirtti.

 

Kumanyalarda bir ailenin Ramazan ayını çıkaracak kadar erzak bulunduğuna değinen Murat SALİ; "Cansuyu Kamerun ekibi olarak çalışmalarımızı tamamladık. 1300 aileye kumanya dağıtımı yaptık. 16 tane canlı hayvan dağıtımı yaptık. Bu kumanya ve yardımlar ile inşallah Ramazan ayında buradaki kardeşlerimizin sofralarında bir tas çorba, bir tabak pilav olacağız. Yapılan bu hayırlarla Afrika'nın mazlum insanlarına bir nebze nefes aldırabilmeyi umuyoruz." dedi.

 

Cansuyu'nun yaptırdığı külliyeyi de ziyaret eden Kamerun ekibi burada da kumanya dağıtımı yaparak, külliye civarında oturan ihtiyaç sahibi insanlara emanetleri ulaştırdı.

 

Ayrıca Afrika'da kesilmek üzere derneğe bağışlanan ve on iki büyükbaştan oluşan adak kurbanlarını da isimleri okuyup vekaletlerini devrederek yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2017 yılı Ramazan çalışmalarının Kamerun kısmını tamamlayan ekip, aynı çalışmaları yapmak üzere Çad'a geçti.

12-06-2017