Cansuyu´ndan, Kırgızistan´a Yardım

Cansuyu, iç çatışmalar yaşanan Kırgızistan'a 1500 aileye insani yardım malzemesi gönderdi.

Cansuyu, iç çatışmalar yaşanan Kırgızistan'a 1500 aileye insani yardım malzemesi gönderdi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırgızistan'da yaşanan olayların ardından Kırgızistan'a 1500 aileye dağıtılmak üzere insani yardım malzemesi gönderdi.

Cansuyu Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cansuyu'nun Kırgızistan'da Özbek ve Kırgızlar arasında meydana gelen çatışmalardan kaynaklanan ıstırabının dindirilmesi için yardım çalışmalarına tüm hızıyla devam edildiği bildirildi.

Olayların ardından bölgeye giden Cansuyu yardım ekibinin Kırgızistan'ın Osh kentinde çalışmalara başladığı belirtilen açıklamada, Cansuyu'nun Özbek ve Kırgızlar arasında meydana gelen çatışmalardan etkilenerek mülteci konumuna düşen ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiği kaydedildi. Dün Kırgızistan'a intikal eden ve yüzlerce ton çeşitli gıda maddesini toplayarak ambalajlayan Cansuyu heyeti, olayların yoğun olarak yaşandığı Osh kendinde yardımları dağıtmaya başlayacak.Osh kendinde yardım dağıtımlarını bitirdikten sonra Celalabad şehrinde de yardım malzemesi dağıtacak olan Cansuyu heyetinin, bu bölgedeki mağdurlara da gıda yardımında bulunacağı kaydedildi.

Açıklamada, 1500 aileye yardım yapmak üzere yola çıkan Cansuyu yardım ekiplerinin bölgede yapacakları incelemeler ve durum değerlendirmesinin ardından, yeni yardımların yola çıkabileceği ifade edildi.

02-01-2013