Cansuyu'ndan Malawi İslam Cemaati Merkezine Ziyaret

Cansuyu Malawi ekibi, Müslüman cemaatlerin çatı kuruluşu olan Malawi İslam Cemaati Merkezini ziyaret etti.

 

İslam Cemaati Lideri İdris Muhammed  yapılan görüşmede Müslümanların ne kadar zor şartlarda yaşadığını anlattı. Cansuyu ekibinin bu ziyaretinin onlar için ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra Malawi'deki yoksulluktan bahsetti.

 

"Ülke olarak fakiriz ama iman olarak zenginiz" diyen İdris Muhammed, ülkemizdeki öğrencilerin Türkiye'de üniversitelerde eğitim görüp Malawi'ye döndükten sonra Müslümanların ne kadar iyi temsil edildiğini ve bunun Malawi'de yaşayan Müslümanlar için ne kadar faydalı olduğunun altını çizerek, Türkiye'deki üniversitelerle olan ilişkilerini arttırmak istediklerini belirtti. Cansuyu Malawi ekibi bu ziyaretin sadece bir kurban organizasyonu olmadığını daha önemlisi bu ziyaretin kardeşliğimizi hatırlatan ve her iki ülke içinde binlerce kilometre uzaktaki kardeşleri ile hemhal olma fırsatı olduğunu ifade etti.

 

İdris Muhammed bu yapmış olduğumuz görüşmenin son olmamasını dönmeden önce tekrar görüşüp bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini ve Türkiye'de de Cansuyu Yardım Derneği'ni ziyaret etmek istediklerini söyledi.

31-08-2017