Cansuyu’ndan mevsimlik işçilere yardım

Polatlı Kaymakamlığı tarafından Sarıoba köyünde kurulan ve 700 ailenin barınmakta olduğu çadır kentte yardım dağıtan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ailelerin ihtiyacı ol

Polatlı Kaymakamlığı tarafından Sarıoba köyünde kurulan ve 700 ailenin barınmakta olduğu çadır kentte yardım dağıtan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ailelerin ihtiyacı olan gıda, giyecek, ayakkabı ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Temsilciliği, Polatlı ilçesi Sarıoba köyünde kaymakamlık tarafından kurulan çadır kentte barınmakta olan mevsimlik işçilere gıda, giysi, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulundu.

Yedi yüz ailenin barındığı ve nüfusu 2 bin beş yüz civarında olan çadır kentte bütün ailelere yardım verildi. Yardımların çadırların içerisine ve önüne kadar taşındığı dağıtım esnasında çocuklar da sevindirildi. Zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan ailelere can olan Cansuyu, kurulmuş olan çadır ilköğretim okulu öğrencilerinin bütün kırtasiye ihtiyaçları da karşılandı.

Bu yardımların mevsimlik işçiler kendi memleketlerine dönünceye kadar süreceğini bildiren Cansuyu Ankara Temsilcisi Şükrü Gök, gurbette geçimlerini temin etmek üzere, zor şartlar altında çalışan ve bütün aile üyeleriyle birlikte sürekli göç etmek zorunda kalan ailelerin yardıma muhtaç olduklarını dile getirdi. Bu aileler için çadır kent oluşturarak su, kanalizasyon ve elektrik alt yapısını oluşturan Polatlı Kaymakamına teşekkür eden Gök, diğer ihtiyaçların da Cansuyu tarafından karşılandığını söyledi. Yardımların çadırlara kadar götürülerek ailelere teslim edildiğini belirten Gök, geç saatlere kadar tarlalarda çalışmakta olan çadır kent sakinlerini toplu olarak ancak gece yarısından sonra bulabildikleri için her aileye verilecek yardımları çavuşların gözetiminde çadırlara bıraktıklarını kaydetti. Bu yardımlardan memnun kalan mevsimlik işçiler ise Cansuyu yetkililerine ve Cansuyu aracılığıyla yardımlarını kendilerine gönderen bağışçılara dua ederek teşekkür ettiler.

Dağıtımın katılan Cansuyu Polatlı Gönüllüsü Hasan Aktaş ise, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yaptığı yardımların mevsimlik işçisi aileler için çok önemli olduğunu söyledi. Özellikle okula gitmekte olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasının velilerin çocuklarını okula göndermeleri için teşvik niteliği taşıdığını da söyleyen Aktaş, ailelerin zor şartlar altında yaşamaya çalıştığını belirtti. Polatlı Kaymakamlığının çalışmaları neticesinde Polatlı sınırları içerisinde çalışan mevsimlik işçilerin bir kısmının daha iyi şartlara kavuşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Hasan Aktaş, dünyanın neresinde olursa olsun bulunan bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşan Cansuyu yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür etti.

02-01-2013