Cansuyu´ndan Pakistan´a 10 Konteynerlık Yardım

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçen yıl büyük sel felaketi yaşayan Pakistan'a 10 konteyner dolusu yardım malzemesi gönderiyor.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçen yıl büyük sel felaketi yaşayan Pakistan'a 10 konteyner dolusu yardım malzemesi gönderiyor.
Toplam değeri 3 trilyonu bulan yardım malzemeleri İstanbul Avcılar Ambarlı limanından hareket edecek gemiye yüklenmek üzere Ankara'dan yola çıktı.

Cansuyu İstanbul temsilciliği tarafından hazırlanan 5 koyteyner dolusu yardım malzemesinin de gemiye yüklenmesinin ardından yardım malzemeleri İstanbul Avcılar Ambarlı Limanı'ndan yola çıkarak Pakistan'ın Karaçi Limanı'na ulaştırılacak.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye birçok yardımda bulunan Cansuyu, büyük sel felaketinin yaralarını sarma çalışmalarına devam ediyor. Daha önce acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımlarını Pakistan'a ulaştıran Cansuyu, şimdi de 10 koyteynırdan oluşan yardım malzemelerini gemiyle Pakistan'a gönderiyor.

Ankara ve İstanbul'da gemiye yüklemek üzere hazırlanan yardım malzemeleri,  dayanıklı gıda maddeleri, temizlik maddeleri, acil ihtiyaç maddeleri, kumaş, ayakkabı ve undan oluşuyor. İstanbul ve Ankara'da toplanan yardım malzemelerinin toplam değeri 3 trilyonu buluyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cansuyu Genel Sekreteri Muhammed Polat, Cansuyu'nun Pakistan'a gönderdiği malzemenin değerinin 3 trilyon olduğunu söyledi. Yardımların 10 konteynırdan oluştuğunu belirten Polat, gemiye yardım malzemelerinin İstanbul Avcılar Ambarlı limanından yüklendiğini ifade etti.

Cansuyu olarak Pakistan'a şimdiye kadar yapılan en büyük yardımı yaptıklarını vurgulayan Polat, "Asrın felaketini yaşayan Pakistan'ın yaralarını sarmak için ilk günden yardıma koşarak, büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sel felaketinin ardından düzenlediğimiz Pakistan'a yardım kampanyamız devam ediyor. Türkiye halkı Pakistan için seferber oldu, hayırseverlerin bağışladığı her yardımı Pakistan'a ulaştırıyoruz" diye konuştu. Cansuyu yardım malzemelerini taşıyan konteynırların 20 gün içinde Pakistan'a ulaşmasını beklediklerini dile getiren Polat, Cansuyu Yardım ekiplerinin Pakistan'a giderek, selden en çok etkilenen bölgelerde yardım malzemelerini dağıtacağını açıkladı.

02-01-2013