Cansuyundan Tanzanya’ya Yardım Organizasyonu

Cansuyu Derneği Tanzanyalı muhtaçlara yardım elini uzattı.

Tanzanya’nın kurak bölgelerinde açılan 20 tane su kuyusu ile 17 bin muhtacın temiz su ihtiyacı karşılandı.

 

Nerede bir acı nerede bir ıstırap varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Derneği, kurulduğu günden bu yana dünyanın dört bir köşesinde gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerine devam ediyor. Dünya üzerindeki kriz bölgeleri başta olmak 23 farklı alanda yardım organizasyonu düzenleyen dernek, şimdi de Doğu Afrika Ülkesi Tanzanya’ya yardım elini uzattı.

 

Temiz suya erişim sorunu çözmek için gerçekleştirdiği ve çok önem verdiği faaliyetlerinden birisi olan ‘Su Kuyusu Projesi’ ile mazlumların temiz su ihtiyacını karşılayan Cansuyu, Doğu Afrika Ülkesi Tanzanya’nın kurak bölgelerinde 20 tane temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirerek bölge halkının hizmetine sundu. Darusselam Şehrine 3 saat mesafede bulunan Kisemvuli, Vikindu ve Muandege bölgelerinde açılan kuyular 17 bin Tanzanyalı muhtacın temiz su ihtiyacını karşılayacak.

 

 

Tanzanyalı muhtaçlara 200 adet canlı hayvan dağıtıldı.

 

Cansuyu Derneği yerinde kalkındırma projesi olarak Afrika’daki yoksullara katkı sunmak amacıyla başlattığı Canlı Hayvan Dağıtım Projesine devam ediyor. Şimdiye kadar binlerce canlı hayvan dağıtımı gerçekleştiren dernek, son olarak Tanzanyalı muhtaç ailelere 200 adet keçi dağımı gerçekleştirdi. Aileler bu hayvanlardan elde edecekleri ürünler ile günlük ihtiyaçlarını karşılarken sayılarını arttırıp ayrıca gelir de elde edebilecekler. Bu proje ile Afrika’daki muhtaç ailelerin bölgesel ekonomik kalkınmasına zemin hazırlayan dernek, hayvanların sütünden; yoğurt, tereyağı, peynir gibi temel gıdaların da üretilmesini öğretiyor.

 

 

“Yapılan yardımlar bölge insanına umut oldu”

 

Gerçekleştirilen Organizasyon hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Bilal Değirmenci, Doğu Afrika Ülkesi Tanzanya’da muhtaç insanların yüzünde tebessüm oluşmasına vesile olduklarını söyledi. Değirmenci: “Afrika’daki milyonlarca insan temiz suya hasret olarak yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Ulaşabildikleri kirli ve sağlıksız sular için de her gün kilometrelerce yol yürümek durumunda kalıyorlar. Cansuyu Derneğimiz bu sorunu çözmek için yıllardır binlerce su kuyusu açtı ve açmaya da devam ediyor. Şimdi de Tanzanya’nın Darüsselam şehrine 300 km uzaklıktaki kurak köylerde 17 bin kardeşimizin faydalanacağı 20 temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdik. Mazlum ve muhtaç kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için açtığımız su kuyuları, hem sürekli kullanabilecekleri sağlıklı ve temiz su ihtiyacını karşılıyor hem de bölgedeki tarımsal ve hayvansal faaliyetlerinin gelişmesine vesile oluyor.” dedi.

 

Gerçekleştirilen diğer yardım organizasyonları hakkında da açıklamalarda bulunan Değirmenci, bölgedeki muhtaç insanlara umut olduklarını belirtti. Değirmenci: “Tanzanya'nın Handeni bölgesine bağlı Mazendi ve Momburi köylerinde, bölgeye uyum sağlamış cinste 200 adet canlı hayvan dağıtımı gerçekleştirdik. Aileler bu hayvanlardan elde edecekleri ürünler ile günlük ihtiyaçlarını karşılarken sayılarını arttırıp ayrıca gelir de elde edebilecekler. Afrika'nın en ücra bölgelerinde, kalkınma projelerimize bağışçılarımızın destekleri ile devam

04-10-2021