Cansuyu’nun ilk ekibi Etiyopya’ya ulaştı

2012 Kurban çalışmaları kapsamında Etiyopya’daki Kurban çalışmasını yapmak üzere 8 kişilik Cansuyu ekibi hazırlıkların tamamlanmasının ardından yola çıktı.

2012 Kurban çalışmaları kapsamında Etiyopya’daki Kurban çalışmasını yapmak üzere 8 kişilik Cansuyu ekibi hazırlıkların tamamlanmasının ardından yola çıktı. Doğu Afrika’nın önemli ülkelerinden Etiyopya’nın birçok bölgesinde kurban kesecek olan Cansuyu ekibi özellikle Etiyopya Somalisi (Ogaden) bölgesinde kendilerini bekleyen kardeşlerine Türkiyeli yardımseverlerin dualarla gönderdikleri kurbanlarını ulaştıracaklar.

Kuraklık ve iç çatışmaların etkisi ile yorulmuş olan bölgede Kral Necaşi'nin torunları Cansuyu gönüllülerini bekliyor. Bu yıl Degahbur, Gode ve Denan bölgelerinde kesilecek kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Bölgede pek çok çalışmaya imza atan Cansuyu 5 adet su kuyusu açılışı da gerçekleştirecek.

SADECE KURBAN KESİLMEYECEK
Cansuyu Yardımlaşma Derneği Etiyopya Yardımları Koordinatörü Mansur Özdemir ise, havalimanında yaptığı açıklamada; “Doğu Afrikanın ülkelerinde artan sayı ve hacimde çalışmalar yapmaktayız. İnsani yardım çalışmaları yanında, su kuyusu çalışması, zirai projeler, eğitim öğretim çalışmaları, kültürel çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Etiyopya’da yaptığımız çalışmalarla ülkemiz ve Etiyopya hükümetince çokça takdir ve teşekkür almaktayız. Kalkınma yardımlarına ve üretme yeteneğini artıracak projelere ağırlık vereceğiz. Bölgede aynı zamanda 5 adet su kuyusu açışı gerçekleştirerek bölgesel kuraklık sorunu ile ağır yaşam koşullarına sahip olan bölge halkını rahatlatmak istiyoruz. Bölge halkı tarihî, kültürel ve siyasi rolümüzü çok iyi biliyor. Siz kendinizi isminizle tanıtmanıza rağmen Osmani yani Osmanlı diye çağırıyor ve olağanüstü bir alaka ve hürmet göstererek son Halifenin Osmanlılarda olduğu ve özellikle Hararda açılan büyükelçilik yoluyla Doğu Afrika’daki İslamlaşmanın Osmanlı eliyle olduğunu ifade ediyorlar. Büyük Habeş Kralı Necaşinin bölgesinde yapılan çalışmalarda ise tarihe ve Büyük İslam Kralına hürmet ve vefa örneği olarak bölgede kuyu açılışı gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.
BATILI KURULUŞLARIN YARDIMLARI ART NİYETLİ
Etiyopya’da uluslararası Batılı kuruluşlar eliyle yapılan yardımların siyasi ve kültürel bazı etkiler oluşturmakta olduğunu ifade eden Cansuyu Etiyopya Koordinatörü Özdemir; “Özellikle Müslüman toplumu üzerinde bu yardımların olumsuz etkileri oluşturabilmektedir. Bu nedenle bölgede Müslüman kuruluşlar eliyle yapılan yardımların sembolik olarak çok büyük anlamı bulunmaktadır. Bölgedeki Müslüman halklara büyük özgüven kaynağı oluşturan bu yardımları Cansuyu olarak bölgeye taşımaya devam edeceğiz” dedi.
KURBAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?
Kurban için 6 ayrı bölge ve fiyat belirlendi. Kurban bağışı yapmak isteyenler için fiyatlar şöyle; “Afrika: 230 Lira (Somali, Etiyopya, Kenya, Nijer, Mali, Burkina Faso, Çad, Togo, Benin ve Kamerun), Asya: 250 Lira (Moro, Pakistan, Afganistan, Bangladeş), Arakan ve Çeçen Kampları 300 Lira, Filistin Kampları ve Balkanlar: 400 Lira, Türkiye: 500 Lira ve Gazze: 600 lira.” Hayırseverler, kurban bedellerini Ziraat Bankası, Vakıfbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk  şubelerindeki CANSUYU KURUMSAL TAHSİLAT hesaplarından ve PTT'deki posta çeki hesabına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile de gerçekleştirebilecek.  Ayrıca isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı derneğin 22 ildeki temsilciliklerinden elden teslim edebilecek. Derneğin Genel Merkez iletişim numarası şöyle; 0312 285 20 03

02-01-2013