Cansuyu'nun Pakistan Yardım Konteynırları Yola Çıktı

Önceki gün saat 02.30 sularında İstanbul'dan hareket eden gemide, Cansuyu tarafından Pakistan'a gönderilen 10 konteynır dolusu yardım malzemesi bulunuyor.

Önceki gün saat 02.30 sularında İstanbul'dan hareket eden gemide, Cansuyu tarafından Pakistan'a gönderilen 10 konteynır dolusu yardım malzemesi bulunuyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan sel afetiyle sarsılan Pakistan'a Cansuyu tarafından gönderilen 10 konteynır dolusu yardım Vork Reliance adlı gemiyle yola çıktı. Cansuyu İstanbul Temsilcisi Lütfi Kibiroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından daha önce yaşanan deprem felaketinde olduğu gibi yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Kampanyaya birçok vatandaşımız hassasiyet gösterdi. Pakistan ile Türk halkı arasında özel bir sevgi var. Bu sevgi farklı bir sevgi. Kampanyaya destek veren hayırseverlere Pakistanlılar adına teşekkür ediyoruz. Bir kişinin bile gözyaşını silmek bizim için büyük bir mutluluk" dedi.
Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından Cansuyu olarak bölgeye sürekli yardımda bulunduklarını aktaran Kibiroğlu, "Gerek UNESCO, gerek BM raporlarına göre Pakistan'ın 10 yıl boyunca yardıma ihtiyacı var. Bu da önümüzdeki 10 yıl boyunca yapılan bütün yardımların yerine ulaşacağının bir göstergesi. Biz Cansuyu olarak büyük depremden itibaren elimizi Pakistan'dan hiç çekmedik, bundan sonra da kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Yola çıkan yardım gemisinde yardım malzemeleri, dayanıklı gıda maddeleri, temizlik maddeleri, acil ihtiyaç maddeleri, kumaş, ayakkabı ve un yer alıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden toplanan yardım malzemelerinin toplam değeri 3 trilyonu buluyor.
İstanbul Avcılar Ambarlı Kumport Limanı'ndan yola çıkan Vork Reliance gemisi, Pakistan'ın Karaçi Limanına ulaşacak. Cansuyu İstanbul İl Temsilcisi Lütfi Kibiroğlu, son zamanlarda Avustralya ve Brezilya'da yaşanan sel felaketlerine dikkat çekerek, "Pakistan'a yardım malzemeleri ile birlikte dualarımızı da gönderiyoruz. Rabbim bütün dünyayı felaketlerden korusun" dedi.

02-01-2013