Cansuyunun Somali’de ki ekipleri yurda döndü

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurban dolayısıyla yurtdışındaki faaliyetlere katılan ekipleri Türkiye’ye döndü

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurban dolayısıyla yurtdışındaki faaliyetlere katılan ekipleri Türkiye’ye döndü. Bayramın 3. Gününden itibaren yurda dönmeye başlayan ekipler, görevlerini yaptıktan sonra meşakkatli bir yolculuğun ardından İstanbul’a ulaştılar.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 2011 Kurban Kampanyası çerçevesinde Somali’ye giden 23 kişilik ekip de döndü. Ekipler Somali’den ayrılmadan önce Mogadişu havaalanının apronunda bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından ekipler Jubba Havayolu şirketine ait uçakla Nairobi’ye ulaştı.
Nairobi havaalanında ayrılan ekiplerin bir kısmı Mısır üzerinden Türkiye’ye ulaşırken bir kısmı da Nairobi-İstanbul seferini yapan THY ile ülkemize ulaştı. Cansuyu Somali Kurban Organizatörü Şerafettin Mollaoğlu ile Cansuyu Elazığ Temsilcisi Mustafa Kodat, Cansuyu gönüllüsü olarak kurban organizasyonunun Somali’de ki faaliyetlerine katılan Saadet Partisi GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli, AGD İstanbul İl Başkanı Serhat Akçay, Sevgi ve Dayanışma Derneği (Seda-Der) Başkanı Birol Öztürk, diğer gönüllüler; Akit Gazetesinden Abdulvahit Mahmat, TV5’ten Cihat Uçar, İbrahim Kalaycı, Adem Ceylan, Bekir Tekoğlu, Metin Zengin, Ebubekir Yazıcı, Ayşe Muhammed, Ubdullah Uçar, Hasan Gaş, Enes Rençber, İsmail Durhat, Muhammed Ali Aydın Mogadişu-Nairobi, Nairobi-Kahire, Kahire-İstanbul güzergahından çeşitli şirketlere ait uçaklarla İstanbul’a gelerek oradan da Anadolu’nun çeşitli illerine dağıldılar. Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Gazetemiz Muhabiri Ramazan Kaya, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkez Çalışanlarından Suat Emuce ile Ahmet Sami Acar, Of Kardeşeli Derneği Başkanı Hasan İnan ise Mogadişu-Nairobi, Nairobi-İstanbul güzergâhından İstanbul Atatürk Havalimanına ulaşarak oradan Ankara’ya geçtiler.

02-01-2013