Cemaati İslami, Hindistan´a Bin Okul İçin Cansuyu´ndan Yardım İstedi

Cansuyu Genel Merkezi'ni ziyaret eden Cemaati İslami Hindistan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sıddık Hasan, Hindistan'da yoksul Müslümanların gelişmesi için inşa edilecek bin tane oku

Cansuyu Genel Merkezi'ni ziyaret eden Cemaati İslami Hindistan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sıddık Hasan, Hindistan'da yoksul Müslümanların gelişmesi için inşa edilecek bin tane okul için Cansuyu'ndan yardım istedi.

Cemaati İslami Hindistan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sıddık Hasan, Hindistan El Camiya El İslami KeralaÜniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Abdüsselam Ahmet, Cemaati İslami Dış İlişkiler Yardımcısı Gohar İkbal ve Hindistan Gençlik Hareketi Sekreteri M. Sajit, Cansuyu Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Genel Başkan Mustafa Köylü ile görüştü.

Türkiye ve Cansuyu'nda olmaktan dolayı büyük bir sevinç duyduklarını belirten Cemaati İslami Hindistan Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sıdık Hasan, "Biz Türkiye için uzak ülke değil, kardeş ülkeyiz" diye konuştu. Konuşmasında Cemaati İslami'nin Hindistan'daki faaliyetleri hakkında bilgi veren Hasan, eğitim, sağlık, mikro-finans, kadınların güçlendirilmesi ve sivil koruma projeleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Hindistan'da 200 milyon civarında Müslüman olduğunu ve bunun yüzde 50'sinin tamamen muhtaç durumda ve kırsal kesimde yaşadığına dikkat çeken Hasan, yoksul Müslüman nüfusun gelişmesi için Hindistan'da bin tane okul kurmayı amaçladıklarını ifade ederek, Cansuyu'ndan bu okulları inşa etmek için yardım istedi.

"Yeryüzünde hiçbir sınır, pasaport olmamalı"

Cemaati İslami heyetinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü de yaptığı konuşmada, "Mü'minler kardeştir. Yapay sınırlar kardeşler arasında barikat oluşturmamalı. Bizim inancımıza göre yeryüzünde hiçbir sınır, pasaport olmaması gerekir. Osmanlı bunu çok güzel bir şekilde uygulamıştır" dedi.

"5 yılda birçok faaliyete imza attık"

Konuşmasında Cansuyu'nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Başkan Köylü, Cansuyu'nun Ekim 2010'da 5. yılını dolduracağına dikkat çekerek, 5 yılda çok önemli faaliyetlerin altına imza attıklarını söyledi. Nerede yardıma ihtiyacı olan insan varsa orada Cansuyu'nun bulunduğunu belirten Köylü, afet, felaket, savaş olan her yere ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında çalışmalarda bulunduklarını anlatan Köylü, Afrika'da tarım çiftlikleri için kurmak için çalıştıklarını, böylece muhtaç durumda olan insanları kendi geçimlerini sağlar hale getirileceğini anlattı. Yardım çalışmalarının yanında eğitim, tarım, sağlık ve sosyal alanlarda da faaliyetlerde bulunduklarını kaydeden Köylü, Hindistan'da bin tane okul açılmasıyla ilgili olarak ilgili projeyi inceleyeceklerini dile getirdi.

02-01-2013