Cibuti Müslümanları'ndan Ziyaret

Cansuyu Derneği’nin yurt dışında yapmış olduğu yardımlar devam ediyor. Batı Afrika ülkelerinden olan Cibuti’de yaşanan açlık ve sefaletten dolayı derneğimizin bölgeye yapmış olduğu

Cansuyu Derneği’nin yurt dışında yapmış olduğu yardımlar devam ediyor. Batı Afrika ülkelerinden olan Cibuti’de yaşanan açlık ve sefaletten dolayı derneğimizin bölgeye yapmış olduğu yardımlar Gıda, Su Kuyusu, Kurban, Yetim ve Eğitim çalışmaları devam etmektedir.

Cibuti Müslümanları Lideri Muhammet Tahir, Cansuyu Derneği'nin Cibuti’ye yapmış olduğu yardımlardan dolayı İstanbul Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin MOLLAOĞLU’nu makamında ziyaret ederek Türkiye halkına ve Cansuyu Derneği'ne teşekkür etti.

Bölge hakkında MOLLAOĞLU’na bilgi veren Muhammet Tahir "Osmanlı’nın yıkılışıyla Batı ve Sömürücü ülkeler aramızdaki kardeşlik bağlarını kopardılar. Yıllarca tıpkı ayrı yaşayan kardeşler gibi bizimde Müslüman ülkelerle irtibatımız kesildi. Ülkemiz yıllarca sömürüldü. Son yıllarda Merhum Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamızın Türkiye ve İslam Ülkeleriyle ilgili çalışmaları, yıllardır sömürgeci ülkeler tarafından koparılan bu kardeşlik bağlarını yeniden inşa etti.

Ülkemiz Türkiye’ye çok uzakta ama burada ki kardeşlerimiz bizi unutmadılar. Her yıl Türkiye’den gelen yardımlar bölge insanının yaralarını sarmaya başladı. Ülkemiz çok fakir bir ülke. Belki sizce fazla önemi olmayan Ramazan yardımlarınız, Su Kuyularınız, Kurban ve Eğitim çalışmalarınız bize güç veriyor Türkiye’de ki kardeşlerimizin bizi unutmadığını hatırlatıyor.

Başta Türkiye halkına Cansuyu Derneği'ne ve özellikle sizlere Genel Başkanımız Mustafa KÖYLÜ Bey'e Cibuti halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

02-01-2013