Çöl Ortasında 5 yıllık su kuyusu

Kamerun’un Kousseri bölgesinde 2007 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bağışıyla açılan su kuyusu ilk günkü özelliğinden hiç bir şey kaybetmeden, Kamerunlulara hizmet veriyor.

Kamerun’un Kousseri bölgesinde 2007 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bağışıyla açılan su kuyusu ilk günkü özelliğinden hiç bir şey kaybetmeden, Kamerunlulara hizmet veriyor. Geniş araştırmalar sonucunda yeri tespit edilerek açılan Su kuyuları sayesinde halk temiz su ihtiyacını giderirken, bölgenin rengi de değişiyor. Su kuyularının etrafı yerleşim yeri olarak şekillenirken, bölgede ki Camii ve okullarda su kuyuları açılmaya devam ediliyor.

Bölge’nin En büyük Camisi açılıyor

Daha önce temeli atılan ve bitirilen Ngoundere bölgesinin en büyük camisi Önümüzdeki hafta Cansuyu yetkilileri tarafından açılacak. 5 bin Müslüman’ın faydalanacağı bu camii geniş bir bölgede de ezan sesinin duyulmasını sağlayacak. Kamerun ve Etiyopya’da çeşitli açılışlar ve temel atma törenleri için Cansuyu ekipleri Çarşamba günü yola çıkacak.

İkinci Camii İnşaatı başlıyor

Bölgenin en büyük camisini inşa eden Cansuyu Derneği açılışını yapacağı caminin ardından bağışlanan ikinci camiinin de temelini atacak. Bölgede ki Maddi ve manevi tüm ihtiyaçlara cevap vermek için kolları sıvayan Cansuyu gönüllüleri ikinci camiyi de kısa süre içerisinde bitirerek hizmete açacak.

Kamerun ve Etiyopya’ya yeni su kuyusu

Kamerun’da ki cami açılışı ile birlikte yeni su kuyusu da açacak olan Cansuyu ekipleri, Kamerun ve Etiyopya’da yaşanan su krizine bir nebze olsun çözüm üretmenin gayretinde. Gönüllülerin yaptığı bağışlarla yeni su kuyuları açan Cansuyu Derneği, dünyanın dört bir tarafında muhtaçların umut ışığı olduğu gibi Kamerun ve Etiyopya halkının da yüzünü güldürmeye devam ediyor.

02-01-2013