Depremin Yaralarını Sarmak Üzere Harekete Geçtik

Cansuyu, Derneği Elazığ Sivrice’de gerçekleşen depremin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Cansuyu Derneği Elazığ Sivrice’de gerçekleşen depremin yaralarını sarmak için harekete geçti.

 

Merkez üssü Elazığ/ Sivrice olan ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de yoğun şekilde hissedilen depremin ardından birçok bina yıkıldı. Son aldığımız bilgilere göre 35 vefat eden vatandaşımız ve binin üzerinde yaralı bulunuyor. 6,8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde bir taraftan arama kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan bölgedeki acil yardımlar sürüyor.

 

Bölgedeki yaraları sarmak üzere acil kriz masası oluşturan Cansuyu Derneği, AFAD ile işbirliği halinde deprem alanındaki acil ihtiyaçları tespit ederek ekiplerini araziye gönderdi. Cansuyu Elazıg ve Malatya Temsilcilikleri enkaz alanında yerlerini alırken, Cansuyu Kriz Masası tarafından koordine edilen diğer temsilciliklerde seferberlik ilan etti.

 

Acil ihtiyaç olarak battaniye, mont, gıda yardımlarında bulunan Cansuyu, bir diğer ihtiyaç olan ısıtıcıyı tedarik ederek mağdur vatandaşların olduğu alanlara gönderdi.  Depremde mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan Cansuyu ekipleri, olayların yaşandığı ilk andan itibaren vatandaşların yanında yer aldı.

25-01-2020