Depremzedelere Cansuyu olmaya çalışıyorlar

Deprem bölgesinde bulunan ekipler ile depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan Cansuyu Derneği, bölgeye yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin üzerinden 4 gün geçti. Bölgede çalışmalar ise hala devam ediyor. Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için tüm Türkiye’den binlerce tır bölgeye yardım ulaştırmaya devam ediyor. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağlı ekipler ise hem Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte sahada enkazlardan vatandaşları çıkartmaya çalışıyor hem de Türkiye’nin dört bir yanından acil insani yardım malzemelerinin toplanması ve bölgeye aktarılması ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.
 

ACİL YARDIM ÇAĞRISI İLE TIRLARLA MALZEME ULAŞTIRILMAYA DEVAM EDİYOR


Depremin ardından bölgede bulunan vatandaşların acil insani ihtiyaçlarının karşılanması için acil yardım çağrısında bulunan Cansuyu Derneği, Türkiye genelinde başlatılan çalışmalar ile bölgeye Hazır yemek, Battaniye, Tüplü ısıtıcı, Mont kaban, Bot çizme gibi ihtiyaçların taşınması için çalışmalarına devam ediyor. Hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan malzemeler temsilcilikler aracılığı ile Türkiye’nin dört bir yanından tırlarla bölgeye taşınması için çalışmalar devam ediyor. Cansuyu Derneği bünyesinde bulunan Mobil Mutfak aracıda depremzedelere bölgede hizmet vermeye devam ediyor.
 

ARAMA-KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR


Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremin ardından 10 ilde binlerce bina yerle bir oldu. Yerle bir olan binaların altında mahsur kalan vatandaşların sağ salim kurtarmak için deprem bölgesinde 5 ayrı ekibi bulunan Cansuyu Derneği, AFAD koordinesinde görevlendirildikleri bölgelerde ilk günden itibaren görevlerini yerine getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

 

 

09.02.2023