Derneğimizden Zorunlu Açıklama

Cansuyu Derneği olarak sel, deprem, yangın, mağdurlarının yanısıra milletimizin gönlünü kanatan elim olayların mağdurlarına da yardım ediyoruz. Ancak biz yardımlarımızı olayları ajite, mağdurları teşhir etmeden ve kampanya yapmadan sessiz sedasız yaparız. Malatya Pütürge Bölünmez mahallesinde seçim günü meydana gelen katliamdan dolayı üzüntümüz büyüktür. Allah’tan (cc) şehitlere rahmet, yaralıya acil şifa, ailelerine sabr-ı cemil vermesini niyaz ederiz.

 


Pütürge’de ki katliamın gerçekleştiği ilk saatlerden itibaren bizleri arayıp Cansuyu’na “bağış yaparsak bağışlarımızı mağdur ailelere ulaştırabilir misiniz” diye soran dostlarımıza şartlı bağışları şartına uygun olarak kullandığımızı Pütürge’deki aileler için yapılacak bağışları da yerine ulaştıracağımızı söyledik. Ancak kim olduğunu bilmediğimiz bir kişi işgüzarlık yaparak derneğimize ait bir hesap numarasını maktullerden birinin adını kullanarak sosyal medyada paylaşınca olayın siyasi bir boyutunun da olması sebebiyle haber, manşet haber haline dönüştü.

 


Gerçek şudur:
1- Mağdurlara yardım edeceğiz. Bu yardımı “ Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek ” prensibine sadık kalarak yapacağız.
2- Banka hesap numarası derneğimizin bilgisi dışında verilmiştir. Bizim böyle bir kampanyamız yoktur. Olay konu ile ilgilenen ve bizi arayan duyarlı kardeşlerimize şifahen söylediklerimizle sınırlıdır.
3- Bugüne kadar binlerce aileye yardım yaptığımız halde hiç birini kampanya konusu yapmadık. Zira dernek olarak mağdurların teşhir ve afişe edilmesine prensip olarak karşıyız. Bu yüzden Pütürge’deki olayı sitemize koymadık ve halka açık bir yardım çağrısında bulunmadık.
4- Derneğimiz bu tip yardımları zekât fonundan yapar. Zamanın geçmesi ile halkımız olayları unutur ama mağduriyetler devam ettiği için derneğimiz yardımlarını sessizce sürdürür.

 


Kimsenin onurunu rencide etmeden, kimseyi teşhir etmeden.

Halkımıza duyurulur.
Saygılarımızla…
Cansuyu Derneği Genel Başkanı
Mustafa Köylü

08-04-2019