Dünya İnsani Zirvesi’nde Cansuyu’na yoğun ilgi

Cansuyu Standı, çok sayıda Başbakan, milletvekili ve sivil toplum kuruluşu tarafından ziyaret edildi. Fildişi Sahili Başbakanının da gezip bilgi aldığı Cansuyu standında ziyaretçil

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin İstanbul’da düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi’nde açmış olduğu stand yoğun ilgi gördü. Dünyanın farklı bölgelerinden isimleri ağırlayan Cansuyu Standı, çok sayıda Başbakan, milletvekili ve sivil toplum kuruluşu tarafından ziyaret edildi. Fildişi Sahili Başbakanının da gezip bilgi aldığı Cansuyu standında ziyaretçilere çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi.

 

ADİL BİR DÜNYA, YENİ BİR TÜRKİYE

 

Serginin zirvede büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Cansuyu Dış İlişkiler Sorumlusu Mahmut Temelli, yabancı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi almak istediğini ifade etti. Temelli; “Biz dünyanın her tarafında mazlumlara yardımcı olmaya çalışan bir derneğiz. Bazı ziyaretçiler yaptığımız işlere şaşırıyorlar.  Biz dünyada en çok mülteci nüfusunu barındıran ülkeyiz, ülkemizde de önemli çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu. Derneğin Dış İlişkiler Sorumlularından Bayram Numan Köksal da yaptığı değerlendirmede Cansuyu standını ziyarete gelen misafirlere Afrika başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında yaptıkları yardımlar hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Dernek çalışanlarından Şevket Uzun ise; “Biz komşusu açken tok yatamayan insanlarız. Bizim derdimiz var, mücadelemiz daha adil bir dünya, yeni bir Türkiye için. Bu amaçla çalışıyoruz ve Dünya İnsani Zirvesi’nde de bu nedenle bulunuyoruz” dedi. Zirve sırasında kendilerine yoğun bir ilginin olduğunu aktaran Cihat Bahtiyaroğlu ise Cansuyu olarak mazlum ve mağdur herkesin yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

30-05-2016