Dünyanın en büyük mülteci kampına Cansuyu

2012 yılı Kurban çalışmaları kapsamında Kenya'da bulunan Cansuyu ekipleri hayırseverlerin bağışladığı kurbanları satın aldı ve bayram için bütün hazırlıkları tamamladı.

2012 yılı Kurban çalışmaları kapsamında Kenya'da bulunan Cansuyu ekipleri hayırseverlerin bağışladığı kurbanları satın aldı ve bayram için bütün hazırlıkları tamamladı.
 

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜLTECİ KAMPI

Kurban çalışmasını yapmak üzere bölgeye giden Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu, Kenya’da bulunan Somalili Mültecilerin barındığı kamplarda kesilecek olan kurbanlarla ilgili tüm hazırlıkları yapıldığını ve bayram gününü beklediklerini söyledi.  Somali'de 1991 yılından beri devam eden iç savaştan dolayı ülkelerini bırakarak Kenya Somali sınırındaki Dabad bölgesine sığınan 300 Bin civarındaki Somalili mültecinin yaşadığı Dabad kampı dünyanın en büyük mülteci kampı olma özelliğini de taşıyor.  

22 YILDIR MÜLTECİ KAMPINDA YAŞAYAN İNSANLAR VAR
Somali vatandaşı olan mültecileri bu bayramda da yalnız bırakmadıklarını ifade eden Cansuyu Kooordinatörü Mollaoğlu; “Kampların durumu içler acısı. Bu kamplarda doğan çocuklar bugün bu kamplarda evleniyorlar. 22 yıldır burada yaşayan insanlar var. Durum içler acısı. BM ve dünya devletleri yardımın sadece edebiyatını yapıyorlar. Buradaki mazlumları düşünen yok. Kamplarda organ hırsızlığı dahi yapılıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE BAYRAĞINI GÖREN ADETA BAYRAM EDİYOR

Cansuyu Derneği’nin kurulduğu yıldan beri bu kampa geldiğini söyleyen Mollaoğlu; “Kampların en büyün sorunu su. Cansuyu derneği olarak bu bölgede kuyu çalışmalarımız, gıda yardımlarımız, iftar çadırlarımız ve kurban çalışmamız bulunmakta. Bunları sürekli yapıyoruz ancak 300 Bin insan yaşıyor burada. Herkese ulaşmamız çok zor. Güvenlik sorunu da oldukça yüksek. Türkiye’ye ise büyük sevgi gösteriyorlar. Batılıları sevmiyorlar, beyazları sevmiyorlar ama Türkiye Bayrağını gören adeta bayram ediyor” şeklinde konuştu.

02-01-2013