Dursunbey Temsilciliğinden 'Şifa Niyetine' Faaliyeti

Cansuyu Dursunbey Temsilciliği Covid-19 hastalarına “Şifa Niyetine” notuyla hediye paketi ikramında bulundu.

 

Cansuyu Derneği Dursunbey Temsilciliği örnek bir çalışmaya imza atarak, hastanede yatarak tedavi gören Covid-19 hastalarına “Şifa Niyetine” notuyla hediye paketi ikramında bulundu.

 

Nerede bir acı nerede bir sıkıntı varsa orada olmayı amaçlayan; mazlum, mağdur ve muhtaçların yardımına koşmaya gayret eden Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türkiye başta olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarındaki çalışmalarına devam ediyor. Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla bu amaca yönelik pek çok çalışma yapan dernek, pandeminin başladığı andan itibaren hijyen paketi ve gıda paketi dağıtımlarıyla insanımıza nefes olmaya çalışıyor. Kimi zaman virüsten korunmaya destek olmak için temizlik ve hijyen malzemesi, kimi zaman işten çıkarılan vatandaşlara gıda paketi ulaştıran Cansuyu Derneği, toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda, en önde yaptığı çalışmalarla takdir ve beğeni topluyor.

 

Cansuyu Derneği Dursunbey Temsilciliği de artan Covid-19 vakaları dolayısıyla, hastanede yatarak tedavi gören hastalara moral vermek ve tedavi süreçlerine katkıda bulunmak maksadıyla bir çalışma yaptı. Su, meyve, peçete, ıslak mendil, kolonya ve maskeden oluşan destek paketi hazırlayarak hastalara ikram etti. Yapılan çalışmada hazırlanan paketin içine ‘ŞİFA NİYETİNE’ notu iliştiren Cansuyu Gönüllüleri, yaptıkları bu çalışma ile takdir topladı. Notta şu ifadelere yer verildi:

 

Değerli Hemşerimiz, rahatsızlığınız dolayısıyla bir müddet hastanede kalacaksınız. Emin olun ki sağlık personeli arkadaşlarımız sizin sağlığınıza kavuşmanız için gerekeni yapmakta ve fedakarca çalışmaktadırlar. Müsterih olun, moralinizi yüksek tutun. Bir an önce sağlığınıza kavuşup aramıza dönmek için siz de biraz gayretli olun lütfen. Sizin için hazırladığımız bu küçük ikramı “şifa niyetine” kabul buyurun. Acil şifalar diliyor, sevdiklerinize sağlıcakla dönmeniz için dua ediyoruz.

 

 

“Bu hastalıktan birlikte kurtulacağız”

Cansuyu Derneği Dursunbey Temsilcisi Fatih KARACA yaptığı açıklamada, toplum olarak bir mücadele içinde olunduğunu, birlik ve beraberlik içinde bu hastalıktan kurtulacaklarını belirtti. KARACA, hastanede ya da evinde tedavi gören hastaların hepimizin hastası olduğunu ve onların iyileşmesinin toplumun sağlık ve selameti açısından gerekli olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu: Toplum olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Her kesimden insanımız virüs belasıyla mücadele ediyor. Devletimiz ve kurumlarımız da bu süreçte zor bir sınav veriyor. Özellikle sağlık çalışanı arkadaşlarımız ve güvenlik güçlerimiz yaptıkları fedakarca çalışmalarla hepimize umut oluyorlar. Biz de temsilcilik olarak bu süreçte hastalarımıza moral verelim, sağlık çalışanı kardeşlerimizin yükünü hafifletelim düşüncesiyle böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmada maddi destek veren gönüllülerimize ve bize yardımcı olan sağlık personelimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreci hep birlikte atlatacak, güzel günlere tekrar kavuşacağız.

 

Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekimi Adil BOZ da Cansuyu Derneği’ne teşekkür ederek, “Vatandaşlarımız hastalanırsa biz onları sağlığına kavuşturmak için hazır bekliyor olacağız. Ancak vatandaşlarımız lütfen dikkatli olsunlar, maske, mesafe ve temizlik konusunda hassas davranarak virüsten kendilerini ve sevdiklerini korusunlar.” dedi.

24-11-2020