Ekiplerimiz Burkina Faso’da

2019 Kurban Organizasyonu kapsamında Cansuyu ekipleri Burkina Fasolu muhtaçlara kurban eti dağıtacak.

Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Orta Doğu ülkelerinde mazlum ve muhtaçlar için kurban çalışması yapan Cansuyu Derneği Gönüllüleri, Burkina Faso'ya ulaştıktan sonra bir dizi faaliyet gerçekleştirdi. 2019 Kurban Organizasyonu kapsamında Burkina Faso'ya gelen Cansuyu Gönüllüleri ülkedeki çalışmalarına başladı.

Gönüllüler, ilk olarak Burkina Faso’daki partner kuruluşumuz ile koordinasyon toplatısı yaptı. Ardından Türkiye Büyükelçiliği ve Türk Hava Yolları Burkina Faso Ofisi’ni ziyaret ettiler. Ofis Müdürü Mehmet Sefa Yılmaz Bey ile bölgede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Büyükelçilikte ise Üçüncü Katip Barış Görüzoğlu ile ülkede yapılacak faaliyetler konuşuldu. Daha sonra Kaya Bölgesi Belediye Başkanı ve Burkina Faso İslam Cemiyeti Başkanı Sayouba OUEDRAOGO’yu ziyaret eden ekip, Cansuyu gönüllüleri ve bağışçılarımızın selamını ilettiler.

Görüşmelerin ardından Kurban Bayramı için arazi çalışmalarına başlayan Burkina Faso ekibimiz Kaya bölgesinde kesilecek kurbanları seçip kesim ve dağıtım bölgelerini belirledi. Kurbanlık seçimi, yer tahsisi ve ön hazırlıkları da  sürdüren gönüllüler, partner kuruluşla da toplantısını gerçekleştirerek bayramı beklemeye başladı.

10-08-2019