Endonezya'daki depremzede 200 aileye çadır dağıttık

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, deprem ve tsunaminin vurduğu Endonezya'da, 200 aileye çadır yardımında bulundu.

 

Endonezya'da 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından meydana gelen tsunami sonucu Palu ve Donggala'yı bağlayan sahil şeridinde yerleşim yerlerinin çoğunun tahrip olması nedeniyle evleri zarar gören halk, kıyı bölgelerini terk ederek Gavalise Dağı'na doğru çıkarak yaşamlarını sürdürüyor.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gavalise Dağı eteklerindeki Tando ve Gavalise bölgelerinde 200 ailenin kalabileceği 100 çadır yardımında bulundu.

 

Derneğin Endonezya Koordinatörü Bayram Numan Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem ve tsunaminin Palu ve Donggala bölgelerinde 70 bine yakın insanı evsiz bıraktığını söyledi.

 

 

"Dağlık alanlarda hayat mücadelesi veriyorlar"

 

Deprem ve tsunamiden kaçan insanların dağların eteklerinde zorlu şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Köksal, şunları kaydetti:

"60 bini aşkın kişi dağların eteklerine doğru kaçmak zorunda kaldı. Palu bölgesinde 3 bölgede 100 çadır kurduk. Nüfus yoğunluğundan dolayı her bir çadırda 2 aile kalıyor. Aynı zamanda bu bölgede yaşayan insanların gıda ihtiyacını da karşılıyoruz. Deprem ve tsunaminin yıktığı bölgelerden kaçan insanlar şu anda dağlık alanlarda hayat mücadelesi veriyorlar."

 

 

"Allah Türkiye'den razı olsun"

 

Günlerdir dışarıda yatıp kalktıklarını belirten depremzede Amine Osman Lahidu da Türkiye'nin yardımları ile ayakta durmaya çalıştıklarını belirtti.

 

Cansuyu Derneğinin dağıttığı çadırlarda yaşayacaklarını dile getiren Lahidu, "Allah Türkiye'yi zengin kılsın, Allah Türkiye'den razı olsun. Sadece Endonezya'ya değil bütün Müslümanlara yardım edebilecek güçte olması için Allah'a dua ediyoruz. Türkiye'nin bizler için yaptığının karşılığını bizler veremiyoruz, inşallah Allah bunların karşılığını verecektir." ifadelerini kullandı.

 

10-10-2018