Endonezya´ya Cansuyu

Cansuyu Derneği, Endonezya'nın Sumatra adasının Patang şehrinde meydana gelen depremde evsiz kalan afetzedelere yardım elini uzattı.

Cansuyu Derneği, Endonezya'nın Sumatra adasının Patang şehrinde meydana gelen depremde evsiz kalan afetzedelere yardım elini uzattı. Cansuyu ekipleri bölgedeki afetzedelere 18 ton pirinç, 2 ton süt tozu, 1 ton ilaç yardımında bulundu. Depremde evleri yıkılanlara 600 adet çadır yaptıran Cansuyu yardım ekibi, yardımın hiç gitmediği köylere de ulaştı.

Endonezya'nın Sumatra adasının Padang şehrinde meydana gelen ve yüzlerce kişinin öldüğü depremin yaraları sarılıyor. Dr. Mehmet Sılay başkanlığında bölgedeki yardım çalışmalarını tamamlayan Cansuyu ekipleri, zor günlerinde afetzedelerin yanında oldu. Depremin ardından meydana gelen tsunami ve heyelan sonucu felaketin bilançosunun da arttığı Padang'da hayat normale dönmeye başladı. Afetten etkilenen bölgelerde sağlık taraması gerçekleştiren Cansuyu ekipleri, bölgenin temel ihtiyaç maddesi olan pirinç, ilaç, süt tozu ve çadır yardımlarıyla bölgedeki afetzedelerin yardımına koştu.

Felaketten en çok etkilenen Padang'da yardımlarını yoğunlaştıran Cansuyu yardım ekibinin başkanı Mehmet Sılay,  gördüğü tablo karşısında dehşete kapıldığını söyledi. Depremin ardından meydana gelen tsunaminin Sumatra sahillerini yerle bir ettiğini anlatan Sılay, bazı bölgelerde tüm canlıların yok olduğunu söyledi. Deprem sonucu meydana gelen toprak kaymasında üç köyün tamamen toprağa gömüldüğünü kaydeden Sılay, üzerleri tonlarca çamur kütleleriyle kapanan köylerden sadece kırk altı kişinin kurtulabildiğini söyledi. Kuala Lumpur'dan bölgeye 1 ton ilaç sevk ettiklerini kaydeden Sılay, kurdukları çadırların bir kısmının sağlık ocağı, ve okul olarak işlev gördüğünü sözlerine ekledi.

02-01-2013