ENGELLİ KARDEŞİMİZDEN DEPREMZEDELERE DUYGU DOLU MEKTUP

ENGELLİ KARDEŞİMİZDEN DEPREMZEDELERE ANLAMLI HEDİYE

 

Merkez üssü Elazığ/ Sivrice olan ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de yoğun şekilde hissedilen depremin ardından birçok bina yıkıldı. Vefat eden 41 vatandaşımız ve bin 600’ün üzerinde yaralı bulunuyor. 6,8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde bir taraftan arama kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan bölgedeki acil yardımlar sürüyor.

 

Bölgedeki yaraları sarmak üzere tüm ülke seferber olurken, Ankara’da yaşayan 25 yaşındaki Rabia Emektar isimli Engelli genç bir vatandaşımız, kendi harçlıkları ile aldığı bir battaniye ve ona hediye edilen fakat kullanamadığı bir ayakkabıyı, depremde mağdur olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere Cansuyu Derneği’ne ulaştırdı.

 

Bu anlamlı hediyeden dolayı çok duygulandığını ve memnun olduğunu dile getiren Cansuyu Ankara Temsilcisi Mehmet savaş: “ Kardeşimizin güzel ve anlamlı hediyesi bizi çok duygulandırdı, çok şükür yediden yetmişe bütün vatandaşımız çok duyarlı. Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren bir dayanışma ve birlik içerisindeyiz. Bu düşünceli kardeşimizin hediyesini de deprem bölgesindeki ekiplerimiz vasıtasıyla deprem mağduru bir vatandaşımıza ulaştırdık. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız” dedi.

 

Duygulandıran mektupta şunlar yazıyordu: “ Lütfen bu notumu iletin. Ben Rabia Emektar. Elazığ’da yaşanan deprem beni çok üzdü o yüzden kendi paramla bir battaniye aldım. Bana hediye olarak gelen ayakkabımı ben engelli olduğum için giyemiyorum, inşallah ihtiyacı olan birisine verilir. Benim adıma ulaştırırsanız sevinirim. Ölenlere rahmet ve hastanede olanlara acil şifalar diliyorum. Ölenlerin yakınlarında da çok çok sabırlar diliyorum. İnşallah bir daha olmaz. Onların acılarını üzüntülerini bir nebze olsun hafiflettiysek ne mutlu bize. Allah’a emanet olun.”

31-01-2020