Etiyopya'da 865 Hisse Kurban Kesildi

Bilal-i Habeşi ve Necaşi'nin memleketi Etiyopya'da Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı 865 hisse kurban bağışını kesen Cansuyu, bayramda evine et girmeyen 15 bin yoksul Müslüman'

Bilal-i Habeşi ve Necaşi'nin memleketi Etiyopya'da Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı 865 hisse kurban bağışını kesen Cansuyu, bayramda evine et girmeyen 15 bin yoksul Müslüman'a ulaştırdı.

 
 Kurban bağışlarını aç çocukların yüzü gülsün, anneleri bir gün dahi olsa endişelenmesin diye Afrika'ya gönderen hayırseverlerin emanetlerini kutsal bir görev bilip taşıma yükünü üstlenen Cansuyu, Etiyopya'da 865 hisse kurban keserek, bayramda evine et girmeyen 15 bin yoksul Müslüman'a ulaştırdı.
 
Bilal-i Habeşi ve Necaşi'nin memleketi Etiyopya'ya 3 kişilik bir heyetle giden Cansuyu ekibi, Oromiya, Arse, Addis ve Aboba'nın fakir mahallelerinde Türkiyeli hayırseverlerin kurban bağışlarını kestirerek, et olarak dağıttı.
 
Cansuyu Derneği adına Etiyopya'ya giden Cansuyu Kurban Organizasyonu Etiyopya Sorumlusu Yunus Emre, emaneti teslim etmenin huzuru ile rahatladıklarını söyleyerek, "Giderken sizlerin emanetlerini onlara götürdük dönerken de onların selam emaneti ile döndük hepinize ayrı ayrı selamlar, hürmetler, muhabbetler yolladılar" dedi.
 
"Türkiyeli hayırseverlerin kurban emanetini teslim ettiğimiz Etiyopyalı kardeşlerimiz nasıl teşekkür edeceklerini bilemiyorlardı" diye konuşan Emre, Etiyopyalıların sadece Kurban zamanında ve senede bir gün değil, her gün Türkiyeli hayırseverlerin yardımına ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
Etiyopya'da Müslümanların geri kalmış bölgelerde çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğüne dikkat çeken Emre, özellikle temiz su sıkıntısı nedeniyle su kuyusu ihtiyacı olduğunu, tarım projeleri ve gıda ihtiyacının da had safhada olduğunu ifade etti

02-01-2013