Etiyopya’ya Cansuyu damgası

Cansuyu 2012 Etiyopya Kurban Çalışması kapsamında bölgede bulunan Cansuyu Yardım Heyeti, Addis Ababa Türk Büyükelçiliği, TİKA, İLPA Dil ve Kültür derneği, PDN Kalkınma Derneği, Moo

Cansuyu 2012 Etiyopya Kurban Çalışması kapsamında bölgede bulunan Cansuyu Yardım Heyeti, Addis Ababa Türk Büyükelçiliği, TİKA, İLPA Dil ve Kültür derneği, PDN Kalkınma Derneği, Moonlight islamic Scholl başta olmak üzere Etiyopya Müslümanları tarafından kurulan pek çok kurumsal ziyarette bulundu.

Cansuyu 2012 Etiyopya Kurban Çalışması kapsamında bölgede bulunan Cansuyu Yardım Heyeti T.C TİKA Addis Ababa koordinatörlüğünde bir dizi toplantı gerçekleştirdi. TİKA Bölge Koordinatörü Serhat KÜÇÜKKURT başkanlığında gerçekleşen toplantıda bölgesel ihtiyaçlar, kalkınma yardımlarının değeri ve sürdürülebilir projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

TİKA Bölge Koordinatörü Serhat KÜÇÜKKURT; “CANSUYU derneği bölgede çalışmalara başladığı ilk günden itibaren örnek bir çalışma kültürü sergilemektedir. Bölge seçimleri yanında dış misyonla koordine içinde çalışması ile Devlet Millet bütünleşmesinin en güzel biçimini ortaya koymuştur.Bu nedenle bölge çalışmalarında var olan kültür ve deneyimi dışlamayan bu çalışma tarzı ile doğru yardım ve sürdürülebilir projeler ortaya koymaktadır.Etiyopya kendi içinde önemli hassasiyetleri olan bir ülkedir.Bölgesel çalışmalarda bu hassasiyetlerin göz önünde tutulması çok önemlidir.Bu hassasiyetleri göz önüne alarak çalışmalar yapan Cansuyu bölgede önemli çalışmalar yapmaktadır.Özellikle Türk Dış misyonu ile irtibat ve koordinasyon içinde olması bizi olukça memnun etmektedir. Ayrıca CANSUYU Derneği gönüllü profilindeki temsil düzeyinden büyük onur ve mutluluk duydum” şeklinde konuştu.

Cansuyu Etiyopya yardımları Koordinatörü İsmail Mansur ÖZDEMİR ise bölgedeki yapılan çalışmalarda TİKA başta olmak üzere Türk Büyükelçiliğinin katkı ve manevi himayesi nedeniyle mutlu olduklarını ifade ederken şöyle devam etti; “Bölgede yardım çalışmalarına başlamadan önce mutlaka TİKA ile proje değerlendirme toplantısı yapıyor ve yapılan bölgesel ihtiyaç analizi çalışması ile en doğru bölgede acil ihtiyacı tespit edebiliyoruz.Afrika’nın kendi has özel karakteri düşünüldüğünde bu tür bir işbirliği kaynak israfına ve dublikasyona düşülmeden çalışma yapılabilmesine fırsat sağlamaktadır.”

Bayramın ilk gününde ise Addis Ababada Türk Büyükelçiliğinde yapıla resepsiyon ve Bayramlaşma programında Cansuyu derneği heyeti hazır bulundu. Etiyopya Büyükelçisi Sayın Kenan İpek yaptığı konuşmada ‘Bölgede bulunan Türk misyon kurumlarına teşekkür etti ve bayramlarını kutladı. Sayın Büyükelçi özellikle Cansuyu derneğinin Türkiye’yi bölgede temsil eden önemli bir kuruluş olduğunu ifade etti. Özellikle Cansuyu heyetinin kullandığı kıyafet tercihinde Türk bayrağının özenli kullanımı ve gönüllü profilindeki temsil düzeyinde büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cansuyu Heyeti  aynı zamanda yakın zamanda kurulan Etiyopya Türkiye Mezunları Derneği yetkilileri ile de Eğitim ve Bursluluk konusunda planlama toplantıları gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Doktor Nasruddin yaptığı konuşmada ‘ Ülkemizde son dönemde artan düzeyde bir Türkiye ilgisi var.Türkiye de özellikle Üniversite eğitimi almak bizim gençlerimiz için çok önemli.Bu konuda Türkiye Bursları yanında Cansuyu derneği ve İYFO ile işbirliği halinde yapılan ve yapılacak olan eğitim işbirliği ve bursluluk çalışmaları da bölgedeki insanlar için büyük önem kazanmaktadır.İYFO İcra Kurulu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı İsmail Mansur ÖZDEMİR ise ‘Bölgede özellikle Müslümanların göreli bir yüksek öğretim sorunu yaşadığını bu konuda gerekli çalışmaların yapılarak Müslüman toplumun eğitim ve sosyal hayatta daha etkin rol alması konusunda Türkiyenin büyük fırsatlar sunacağını CANSUYU ve İYFO olarak bölgesel eğitim çalışmalarına ve bursluluk uygulamalarına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Cansuyu Heyeti daha sonra İLPA Dil ve Kültür derneği, PDN Kalkınma Derneği, Moonlight islamic Scholl başta olmak üzere Etiyopya Müslümanları tarafından kurulan pek çok kurumsal ziyarette bulundu.

02-01-2013