Evi yandı, Cansuyu umut oldu.

Ankara’da elektrik kontağından meydana gelen yangınla evi tamamen yanan Nedim Karaç, Cansuyu Derneği tarafından yapılan yardımla yeni evine yerleşti. İnşaat işçisi ve 4 çocuk babas

Ankara’da elektrik kontağından meydana gelen yangınla evi tamamen yanan Nedim Karaç, Cansuyu Derneği tarafından yapılan yardımla yeni evine yerleşti. İnşaat işçisi ve 4 çocuk babası olan Nedim Karaç’ın düzenli bir işi yok. Maddi durumu iyi olmayan Kıraç’ın evi de bir süre önce yanınca çok zor durumda kalmış.  Yangından sonra eşya sıkıntısı çeken aileye Cansuyu Derneği el uzattı. Hayırseverlerin yardımları ile ev eşyaları alınıp Nedim Karaç’a teslim edildi.

Eve ilk gittiklerinde yerde sadece birer halı olduğunu ve ailenin komşuların verdiği bir süngerin üzerinde yattıklarını ifade eden Derneğin Ankara Temsilcisi Gülay Ayvazoğlu; “Eşyaları görünce çok sevindiler, özellikle evin hanımı artık aylardır evde eşya olmamasından oldukça zor durumda kalmış ve umutsuzluğa kapılmış. Yatak odasının mobilyasını kurup onları odaya çağırdığımızda Müzeyyen hanım gözyaşlarını tutamadı. Cansuyu Derneğine ve bağışçılarımıza  dualar eşliğinde tekrar tekrar teşekkür etti. Hayatında ilk kez böyle bir yatak odası olduğunu ifade etti” şeklinde konuştu.

Her dem ihtiyaç sahibinin yanında olan Cansuyu Derneği Ankara Temsilciliği olarak bağışçıların yaptığı bağışlarla aç ve dua dolu bir haneye sıcacık bir sofra, yavrusunu okula nasıl göndereceğinin derdine düşmüş bir anneye huzur, yetimlerin masum yüreklerine bir dokunuş, çocuğuna bir ayakkabı alamayacak durumda olan babaya güven,  gecenin bitmeyeceğini düşünen bir hastaya sabah, mazlum ve darda kalmış insanlara samimi bir el uzatmak istediklerini ifade eden Ayvazoğlu; “ Veren ve alan arasında hayır köprüsü olma göreviyle bu kez de evi yanmış hiçbir eşyası olmayan bir ailenin yarınlarına umut olma sevincini yaşadık” diye konuştu.

16-11-2013