Ezan sesi için Cansuyu'na minnettarız

Ezan sesi için Türkiye’ye minnettarız Cansuyu, Afrika’ya umut olmaya devam ediyor

Türkiyeli hayırseverlerin bağışları ile Kamerun’un NGoundere bölgesinde yapılan 1200 kişilik cami ve Külliye dualarla açıldı. Cansuyu Derneği’nin yaptırdığı caminin açılışında konuşan Cami İmamı Ustaz Mamoudou’nun söyledikleri ve yaptırdığı dua cemaati duygulandırdı. İmam Mamoudou; “Halkımız uzun süredir sadece Kilisenin çan sesini duyuyordu. Bizi ezan sesine kavuşturan Türkiye’ye minnettarız” dedi.

***

Cansuyu Derneği Kamerun’un NGoundere ilinin Lougga kasabasında Külliye açılışını yaptı. 400 metrekare cami, 2 derslikli okul,  minare, şadırvan ve 4 dönüm bahçesi ile Kamerun Müslümanlarına hizmete başlayan Külliye’ye “Fatma Camii” adı verildi. 

Açılışa Lougga şehrinin Kaymakamı İsmail Adama, Belediye Başkanı Ahmadou Toudjani,  Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, Cansuyu Derneği Kamerun Temsilcisi Ousman Ahmed Kotoko, Lougga şehrinin İmamı Baba Hamadou, Emniyet Müdürü İbrahima, Lougga şehrinin Baş Öğretmeni  Ustaz Hassanou, Cansuyu Derneği Yönetmeni Suat Emuce, Cansuyu Derneği Dışilişkiler Danışmanı Mustafa Hadık ve bölge halklarından yüzlerce kişi katıldı.

KİLİSE ÇANLARINDAN SONRA EZAN SESLERİ

Cansuyu Derneği tarafında halka kavurmalı pilav ikramının yapıldığı açılışta konuşan İmam Ustaz Mamoudou “Bu kıymetli emanet, Türkiye ve Cansuyu Derneğinin bir hediyesi olarak halkımıza hediye edilmiştir” dedi. Lougga kasabasında uzun süredir sadece Kiliselerin Çan seslerini duyduklarını söyleyen Mamoudou; “Hamdolsun ki kilise çanlarından sonra ezan sesini de duyuyoruz artık. Rabbime sonsuz şükürlerimi sunuyorum. Çocuklarımız artık daha rahat ve daha güzel şartlar altında İslami eğitimini tamamlayabilecekler. Misyoner faaliyetlerin yoğunlaştığı bu zamanda bizi yalnız bırakmayan Türkiyeli Müslüman kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu vesileyle Cansuyu Derneği yöneticilerine, çalışanlarına burada bizi yalnız bırakmayıp açılışımıza katılan kardeşim Ahmet Yorulmaz’a teşekkürlerimizi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz da açılışta yaptığı konuşmada; “Bizler Cansuyu Derneği olarak her zaman dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Onların acılarını, ıstırabını kendi yüreğimizde hissediyoruz.  İçinde bulunduğumuz şu camide Fatma annemize ve bu caminin finansmanını sağlayan kardeşimize, emeği geçen herkese namazlarınızda dua etmenizi istiyoruz” dedi.

CANSUYU DERNEĞİ AFRİKA’YA UMUT OLUYOR

Cansuyu Derneği, Afrika’nın birçok ülkesinde yardıma muhtaç insanlara umut olmaya devam ediyor. Dernek, su kuyuları açıyor, sağlık taramaları yapıyor, okul, cami ve sağlık kurumları inşa ederek Afrika’nın kalkınmasına yardımcı oluyor. Dernek, birçok ülkede kurduğu yardım kuruluşları ve kardeş kurumlar aracılığı ile hizmet etmeye devam ediyor. 









28-05-2013