Fildişi Sahili ve Burkina Faso’da muhtaçlara ulaştık

Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili ve Burkina Faso’da muhtaçlara ulaştık

 

“Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganı ile yıllardır hayırsever vatandaşlar ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardımlarına hız kesmeden devam ediyor.

 

Kurulduğu günden bu yana binlerce temiz su kuyusu açmayı başaran Cansuyu ekipleri, kurak topraklardaki susuzluk çeken muhtaçlara temiz su kuyuları açmaya onların yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

 

Cansuyu ekipleri, Batı Afrika Ülkesi Fildişi Sahili’nin başkenti olan Yamusukro şehrine 400 km uzaklıkta bulunan kolera, zozon, koreboo, sokourani ve şatu bölgeleri bölgeleri başta olmak kurak bölgelerde 18 tane temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdi. Bu açılan su kuyularından 30 bin kişi yararlanırken bölgedeki temiz su ihtiyacı da karşılanmış oldu. Ayrıca açılan su kuyuları bölgedeki salgın hastalıklarla mücadelede önemli rol oynuyor. Diğer taraftan hayırsever vatandaşların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanları da kesilerek 1200 muhtaca et olarak dağıtıldı. Fildişi Sahili’nde faaliyetlerin ardından bir diğer Batı Afrika Ülkesi olan Burkina Faso’ya geçen Cansuyu ekipleri başkent Vagadugu’ya 200 km uzaklıktaki farklı bölge ve köylerde 20 tane temiz su kuyusu açılışı gerçekleştirdi. 33 bin muhtacın yararlanacağı su kuyuları yine bölgenin acil temiz su ihtiyacını karşılamış oldu. Su kuyusu açılışlarının ardından Burkina Faso’da da kurbanlar kesilirken bin 500 muhtaca et olarak dağıtıldı. 

 

Bölgede yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Bayram Numan Köksal, hayırseverlerden aldıkları emanetleri yerine ulaştırdıklarını kaydetti. Köksal: “ Cansuyu olarak Fildişi Sahili ve Burkina Faso ülkelerinin temiz su bulmakta zorlanılan kurak bölgelerinde 38 temiz içme su kuyusu açılışı gerçekleştirdik. Bu kuyular 62 bin muhtacın temiz su ihtiyacını karşılarken bölgelerdeki bulaşıcı hastalıkların da önüne geçilmesine vesile olacak.” dedi.

 

Türkiye’den hayırsever vatandaşların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanlarını da kesip 2700 muhtaca dağıttıklarını kaydeden Köksal, “Cansuyu Derneği olarak muhtaç bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda yapacağımız çalışmaları planlıyoruz ve ona göre yardımlarımızı yapıyoruz. Bu ülkelerimizde de temiz su kuyularını ve kurban etlerini muhtaçlara ulaştırdık. Biz hayırsever vatandaşlarla muhtaçlar arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Bu organizasyonlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, Rabbim hayır işlerinde bizleri öncü kılsın.” dedi.  

02-12-2019