Fildişi Sahilleri’ne Yardım Organizasyonu

Cansuyu Derneği, Fildişi Sahilleri’nde yardım organizasyonu gerçekleştirdi.

 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Fildişi Sahilleri’nde yardım organizasyonu gerçekleştirdi.

 

Dünyanın kurak bölgelerinde kurulduğu günden bu yana 2 bin 500 ün üzerinde temiz su kuyusu açmayı başaran Cansuyu, son olarak Fildişi Sahillerinde temiz içme su kuyuları açtı. Dianra, Lenguedougou, Kafoungue ve Yamoussoukro bölgelerinin kurak köylerinde toplam 21 tane temiz su kuyusu açılırken, bu su kuyuları ile 15 binin üzerinde muhtacın temiz su ihtiyacı karşılanmış oldu.

 

Türkiye’den hayırsever bağışçıların bağışladığı adak, akika ve şükür kurbanlarını da keserek 3 bin muhtaca dağıtan Cansuyu, muhtaçlarla hayırsever kişiler arasında köprü oldu.

 

Su kuyusu açılışları ve kurban eti dağıtımlarının ardından yetimlerde unutulmadı. 124 Fildişili yetimin aylık maaşlarına dağıtıldı. Son olarak Abidjan Üniversitesi’nde 2 yıldır eğitim desteği verilen 67 öğrenciye eğitim yardımında bulunuldu.

 

Fildişi Yardım Organizasyonu hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Mesut Ceylan: “ Cansuyu Derneği olarak Fildişi Sahillerinde muhtaçlara ulaştık. Öncelikle ülkenin en kurak ve suya ihtiyacı olan bölgelerinde 21 temiz su kuyusu açtık. Bu su kuyuları ile hem bölgedeki salgın hastalıkların önüne geçeceğiz hem de 15 binin üzerinde muhtacın temiz su ihtiyacını karşılamış olacağız inşallah.” dedi.

 

Bölgede yapılan diğer faaliyetlere de değinen Ceylan: “Yetim sponsorlarımızın bakımını üstlendiği 124 Fildişili yetim kardeşimize de aylıklarını dağıttık. Daha sonra hayırsever vatandaşlarımızın bize emanet ettiği adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek, etlerini 3 bin muhtaca dağıttık. Ayrıca Abidjan Üniversitesi’nde 2 yıldır eğitim desteği verdiğimiz 67 kardeşimizi de ziyaret ettik. Onlarda derneğimizin ve bağışçılarımızın verdiği destekten dolayı daha güzel bir eğitim gördüklerini belirterek çok mutlu olduklarını söylediler ve teşekkür ettiler.” dedi.

 

07-03-2019