Filipinlerdeki sel felaketi

16 aralıkda Washi fırtınasıyla meydana gelen sel felaketiyle Filipinlerin güneyindeki Mindanao adasında 1453 kişi hayatını kaybetmiş, 7000’e yakın yerleşim birimi selde ağır hasa

16 aralıkda  Washi fırtınasıyla meydana gelen sel felaketiyle  Filipinlerin güneyindeki Mindanao adasında 1453 kişi hayatını kaybetmiş, 7000’e yakın yerleşim birimi selde ağır hasar görmüş , 1079 kişi kaybolmuş ve 60 bin kişi okul ve spor merkezlerine sığınmıştı. Felaketden en çok Cagayan De Oro ve İligan kentleri  olmak üzere  ülkenin güneyinde 13 eyaletde  640bin kişi etkilenmişti.Felaketin 22.92 milyon dolar zarara yol açtığı bildirilirken Birleşmiş Milletler 29 milyon dolarlık yardım talebinde bulunmuştu.
 Sel felaketi nedeniyle 40 yıldır aralıksız güvenlik güçlerine karşı silahlı mücadele veren Maoların önderliğindeki Filipin komünist partisi de sel kurbanlarına yardım için 6 günlük tek taraflı ateşkes ilan etmişti.
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ,  her zaman olduğu gibi gene yardıma muhtaç olanların yanında olmayı  başarmıştır. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Genel sekreteri  Muhammed Polat’ın    başkanlığında Filipinler’de bulunan  ekibin organizasyonu ile   1000’ lerce kişiye  gıda ve nakit yardımı yapılmış,  4500 kişi  sağlık taramasından geçirilmiş, ihtiyaç sahiplerinin tedavileri yapılmış ilaçları temin edilmiştir.  Cansuyu yardmlaşma ve dayanışma derneğinin  Filipin’lerdeki  Partner kuruluşu SMD Foundation Acedemy  bölgede çalışmalarımıza destek vermiştir.

02-01-2013