Filistin Başbakanı'ndan Cansuyu'na teşekkür

Filistin Başbakan’ı İsmail Heniye, son Gazze saldırıları nedeniyle Türkiye’den ve Katar’dan Gazze’ye yardım ulaştıran Türkiyeli yardım kuruluşlarını kabul ettiği toplantıda; “Zafer

Filistin Başbakan’ı İsmail Heniye, son Gazze saldırıları nedeniyle Türkiye’den ve Katar’dan Gazze’ye yardım ulaştıran Türkiyeli yardım kuruluşlarını kabul ettiği toplantıda; “Zaferimizi Türkiye halkına ithaf ediyoruz” dedi. Cansuyu Yardımlaşma Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu da yaptığı konuşmada İsmail Heniye’nin şahsında bütün direnen Filistin halkına teşekkürlerini iletirken Başbakan Heniye’ye hediye de takdim etti.

***

İsrail’in yaptığı son saldırılardan sonra ağır hasar gören Gazze’ye Türkiye sahip çıkmaya devam ediyor. Filistin Başbakan’ı İsmail Heniye, son Gazze saldırıları nedeniyle Türkiye’den ve Katar’dan Gazze’ye yardım ulaştıran Türkiyeli yardım kuruluşlarını kabul ettiği toplantıda; “Zaferimizi Türkiye halkına ithaf ediyoruz” dedi.

BAŞBAKAN: TÜRKİYE’YE OLAN SEVGİMİZİ İFADE EDECEK KELİME BULAMIYORUM
Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Türkiye ve Katar’dan gelen çeşitli yardım kuruluşlarını kabul ettiği toplantıda Kudüs ve Filistin meselesinin ümmetin genel durumu hakkında bilgi vermesi açısından sembolik öneme haiz olduğunu ve bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi. Son saldırılar esnasında da Türkiye halkının desteğini yanlarında gördüklerini ifade eden Heniye; “Türkiye’ye olan sevgi ve saygımızı ifade edecek kelime bulmakta güçlük çekiyorum” dedi. 


TÜRKİYE’NİN SELAMINI GETİRDİ
Cansuyu Yardımlaşma Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu da yaptığı konuşmada, İsmail Heniye’ye seslenerek; “Zaferiniz mübarek olsun. Türkiye halkının selamını getirdik. İsrail sizden güçlü görünüyor olabilir ama nice az kavimler, büyük kavimlere galip gelebilir. Siz bunu başardınız. Siz ümmetin şerefini kurtardınız” diye konuştu. Konuşmasında, Cansuyu Derneği olarak 500 Bin dolarlık bir yardımı Gazze’ye ulaştırdığıını ve diğer yardımların da ilerleyen günlerde ulaştırılacağını ifade eden Cansuyu Koordinatörü Mollaoğlu; “Size bir müjde vermek istiyorum. Yaşlı bir Yahudi Avrupa sokaklarında para toplarmış. Nedeni sorulduğunda ise ‘Büyük İsrail Devletinin kurulması’ için dermiş. Buraya gelmeden önce bir arkadaşım bana ‘4 yaşında bir kız çocuğum var. Eve gelen misafirlerden Filistin’in kurtuluşu için para topluyor’ dedi. Nesillerimiz böyle büyüyor işte. Siyonistlerin yaşlıları bu toprakların kıymetini bilirken bizim çocuklarımız bu toprakların kıymetini biliyorlar” dedi.
 

BİR BU TOPRAKLAR İÇİN KOCA BİR DEVLETİ FEDA ETTİK
Gazze’de Osmanlı’dan sonra yapılan en büyük Anadolu yatırımı olan Gazze Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yetim Merkezi’nin açılışına Filistin Başbakanı İsmail Heniye’yi de davet eden Mollaoğlu şöyle konuştu; “Sizin de bildiğiniz gibi biz burada bir koca devleti kaybettik. Zaferden sonra siz şehit ailelerine teşekkür plaketi takdim ediyordunuz. Biz de bütün şehitler adına yaşayan şehit ve büyük mücahit olarak size bu hediyeyi takdim ediyoruz.”

02-01-2013